• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pita chléb se salsou
Napište svůj komentář k receptu

Pita chléb se salsou

autor: Katull
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pita chléb se salsou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • pita chleba
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      balíček droždí suché
    • 1,50
      lžička sůl
    • teplá voda
  • omáčka salsa
    • 2
      ks chilli papričky čerstvé
    • 1
      špetka cukr
    • 3
      ks rajče
    • 1
      ks limetka nebo citron
    • 2
      lžíce koriandr
    • pepř celý mletý
    • 1
      ks cibule
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
**Pita chléb:** všechny suroviny smícháme buď na vále, nebo ve velké míse a zpracováváme tak, aby vzniklo trochu tužší těsto, které se nebude lepit. Necháme ho kynout asi 35 minut. Vykynuté těsto promícháme a vytvarujeme z něj cca 15 kuliček, které rukou zploštíme. Necháme je na čisté utěrce ještě 15 - 20 minut kynout.
2
Předehřejeme si troubu na 250 °C, z bochníků těsta vyválíme placky a necháme je chvíli odstát, aby jejich povrch mírně oschnul. Plech vyložíme papírem na pečení, placky chleba na něj naskládáme a dáme do trouby upéct. Pečeme asi 5 minut - chleba se začne mírně nafukovat. Po upečení z jedné strany můžeme otočit a zhruba poloviční čas dopéct z druhé strany.
3
**Zdroj:** http://www.recepty.eu/pecivo/pita-chleb.html
4
**Salsa:** Zeleninu očistíme a cibuli oloupeme. Rajčata nakrájíme, cibuli nasekáme nadrobno.
5
Z chilli papričky odstraníme zrníčka a nakrájíme ji na maličké kousky. V misce smícháme rajčata, cibuli, koriandr, cukr a trochu limetkové šťávy. Salsa omáčku dochutíme solí, pepřem a podáváme.
6
**Zdroj:** http://recepty.vareni.cz/salsa-omacka/
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pita chléb

Pita chléb

Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu

Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu

Pita s cizrnovým salátem

Pita s cizrnovým salátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Chléb & placky
Ostatní Zálivky a omáčky Pečiva Červenec Svačina Večeře Pozdní večeře Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli papričky Cibule Cukr Droždí Hladká mouka Koriandr Limetka Pepř celý Polohrubá mouka Rajče Sůl Teplá voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé na špenátě

Zapečené filé na špenátě

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Kuřecí lahůdka

Kuřecí lahůdka

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Bryndzová pomazánka II.

Bryndzová pomazánka II.

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

40
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
28
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
28
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
25
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
24
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Pita chléb se salsou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact