Pořádně rozmícháme vodu, cukr, kvasnice a 70 g polohrubé mouky. Nechat vzejít kvásek. Potom přidáme olej a sůl a dobře promícháme. Přidáme 50 g hladké mouky a pomocí vidličky trochu našleháme vejce. Znovu spojíme dohromady. Nakonec přidáme tolik mouky, aby vzniklo měkké těsto a to zpracovat na elastické a hladké těsto.
2
Přikryté těsto nechat na teplém místě vzejít do dvojtího objemu. Zbouchnout ho pěstí dolů s rozdělit ho na 8 stejných dílů. Každý díl spojit v pevnou kouli, tu položit na suchý pech (nebo na pečící papír) a rozválíme je (nebo pomocí prstů roztlačit) na 20 cm kruh, nechat 15 min. odpočinout.
3
Péct je v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 6-8 minut, až jsou světle nahnědlé a nechat zchladnout. Poté potírat z obou stran olivovým olejem, protože rychle jsou tvrdé a vysušené.