Na párátka nebo asi 5cm dlouhé špejle dáme postupně: plátek bramboru (0,5cm - 1cm), plátek Vysočiny, zarovnaný plátek sýra, opět plátek vysočiny a plátek bramboru. Takto vzniklou pišvindu obalíme v mouce, vajíčku a strouhance - celkový počet pro pětičlenou rodinu je cca 40 pišvind. Jakmile jsou všechny připraveny, osmažíme je ve friťáku a po vyjmutí můžeme baštit.
2
Dobré jsou i druhý den, za studena.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
marie krejzarova
|2. 1. 2005 13:52
Dnes jsem vyzkoušela onu dobrotu trochu jsem ji vylepšila, přidala jsem kousky papriky cibuli a dvakrát obalila v trojobalu,celá rodina jen si mlaskala.Opravdu jedno z vynikajících jídel.Díky