Tento pokrm španělského původu se může servírovat teplý či studený, jako hlavní jídlo či příloha. Může být použita zelenina, kterou máte zrovna doma.
2
Připravte si středně velký hrnec, nalijte na dno trochu olivového oleje, nakrájejte cibuli nadrobno a nechte ji v hrnci zesklovatět.
3
Mezitím omyjte papriky (zelené i červenou), nakrájejte na proužky či čtverečky, zhruba 1x1 cm. Přidejte nakrájené papriky do hrnce k cibuli, vmíchejte malou lžičku soli a udržujte na středním ohni.
4
Nakrájejte cukety stejně jako papriky a přidejte do hrnce, nechte pár minut odkryté a pak zakryjte pokličkou.
5
Mezitím si nakrájejte rajčata, přidejte do hrnce, promíchejte a nechte dusit pod pokličkou. Vařte, dokud nebude všechna zelenina úplně měkká, dochuťte solí, popřípadě pepřem.
6
Připravte po jednom volském oku na porci. Podávejte se s bílým pečivem.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.