Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova - vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí prokrojíme, formu vyložíme folií nebo alobalem a naplníme.
2
Nastrouhaná jablka dáme do hrnce s nepřilnavým dnem a na mírném plameni krátce podusíme společně s citronovou šťávou a medem. Ve vodě rozmícháme pudink, který vlijeme do jablečné směsi a rychle zamícháme, aby se nesrazil dřív než bude promíchaný s jablky. Po krátkém provaření natřeme polovinu směsi na spodní díl piškotu, zaklopíme, naneseme zbytek, uhladíme a dáme vychladit a proležet nejlépe do druhého dne.
3
Pokud nebudou jíst řezy děti, můžeme piškot pokapat medovinou, punčem nebo rumem.