• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Piškotový korpus na dort
Napište svůj komentář k receptu

Piškotový korpus na dort

autor: Elisa212
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 143
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
5fotografií
Nahrát fotku
 

Nadýchaný piškotový korpus se hodí jako základ téměř pro každý dort. Jednotlivé vrstvy korpusu se obvykle promazávají krémy či marmeládou, vrchní část můžete ozdobit dle své fantazie například ovocem, šlehačkou nebo cukrářským zdobením.

Jak udělat piškot na dort

Suroviny

5 porce
    • 2
      lžíce voda
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce olej
    • 150
      g cukr (moučka)

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 180°C.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Vymažeme formu a vysypeme moukou.
3
Ušleháme vejce a cukr.

RADA: Jak skladovat vejce?

4
Přidáme mouku, olej, vodu a závěrem kypřící prášek.

RADA: Je lepší kypřící prášek nebo jedlá soda?

5
Těsto nalijeme do formy.
6
V troubě pečeme cca 20 minut -> hotové poznáme pomocí špejle (nesmí na ní zůstat těsto).
7
Korpus z této dávky je cca 2 cm vysoký.

RADA: Vychytávky, které využijete nejenom při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Korpus na dort

Korpus na dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 5. 2. 2017 16:18

    Forma o velikosti 24cm :-)

  • Ifka | 29. 10. 2016 14:23

    Dobrý den. Skvělý recept, dělala jsem v menší formě a hezky mi to houplo na 3-4 cm. Já ještě přidala ořechy a kakao a bomba! :)

  • Richard | 15. 4. 2016 14:24

    Výborný, rychlý a jednoduchý, také takto bych to asi hodnotil ;-) . A právě další věc jsou rozměry záleží samozřejmě na formě. My jsme měli průměr formy 24cm (čili středně menší forma) a tím výška korpusu se zvedne na cca 3,0 - 3,5cm, :-\ což je asi rozměr na bezpečné proříznutí na půlku (na dvě vrstvy) a eventualní seříznutí a vyrovnání O:-) . chtěli jsme vyšší dort a tak jsme upekli ještě jeden korpus. Ano je to časově náročnější :-| , ale aspoň jistota, že vše bude propečené jak má 8-) , takže 2 korpusy - 4vrstvy :-) .

  • filipus | 10. 1. 2016 18:50

    hustodémonicky krutopřísné ;-)

  • monudostal | 10. 1. 2016 13:49

    Výborný recept, rychlý levný a výborný.. Dala jsem do srnčího hřbetu a super, velikost akorát... VELMI DĚKUJI ZA SKVĚLÝ RECEPT...

  • Veja | 14. 12. 2015 13:34

    Korpus užasný, skvělá barva a krásně šel z formy ven. :-)

  • Lenka | 17. 9. 2015 16:46

    Korpus se mi trošičku drolil po stranách, ale jinak fajn..pekla jsem v té základní formě a je dost vysoký na to aby se udělalo víc vrstev..příště upeču ve větší formě a nebo zmenšim dávku ingrediencí na polovinu :)

  • lelkovat | 19. 5. 2015 09:30

    výborný recept :-) jen jsem přidala citrónovou kůru :-)

  • Verča | 1. 5. 2015 10:01

    Maximální spokojenost,korpus se nedrolí a jde dobře z formy. ;-) :-))

  • Martina | 19. 4. 2015 22:26

    Zkusila jsem a napsala si recept.Nemá chybu,forma 26 průměr a krásně vylezl korpus,lepší jsem neměla. :-*

  • Věrka | 21. 3. 2015 16:17

    :-) :-) pečeme jeden se upekl a parádní teďka děláme dvou násobek ;-) :-D

  • nejtik19 | 12. 3. 2015 07:25

    Vyzkoušeno a povedlo se. Děkuji za recept přidávám jedničku <3

  • Lenka | 23. 11. 2014 02:39

    Chtela jsem tri patra, mnozstvi jsem ztrojnasobila a povedlo se :-D Uz mam uplacany dort v lednici. Snad to bude zitra k jidlu <3

  • Mária | 22. 11. 2014 19:20

    Idem to vyskušatˇ :-)

  • Martina | 21. 9. 2014 15:14

    Dobrý den, pro jakou velikost dortové formy je tento recept určen?

  • Martina | 21. 9. 2014 15:04

    Dobrý den, toto množství je určeno pro jakou velikost dortové formy? Děkuji :-)

  • Natka | 7. 9. 2014 18:18

    Tom je nejlepší <3

  • vendelinec | 30. 7. 2014 19:53

    :-P :-P velice chutný, výborný a jednoduchý jen se po něm zaprášilo :-) :-)

  • pecka55
    pecka55 | 16. 7. 2014 15:45

    Všem chutnal :-P

  • barbarons
    barbarons | 15. 3. 2014 19:04

    Jednoduché a chutné :-)

  • chrtino | 11. 1. 2014 11:48

    výborný, rychlý a jednoduchý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty Těsta Piškotové Dortový korpus Valentýn Narozeniny a párty
Moučníky Dorty Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Opékané pikantní bramborové plátky

Opékané pikantní bramborové plátky

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Srdíčka na smetaně

Srdíčka na smetaně

Velikonoční mazanec bez vajec

Velikonoční mazanec bez vajec

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

66
Dýňová tortila
Dýňová tortila
56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
38
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
37
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Dáda Patrasová poprvé zvládla mluvit o smrti Aničky (†29): Jen šest slov neskutečné bolesti

Dáda Patrasová poprvé zvládla mluvit o smrti Aničky (†29): Jen šest slov neskutečné bolesti

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Další doporučené recepty:

Piškotový kakaový dort
Piškotový kakaový dort
Piškotový koláč s jahodami
Piškotový koláč s jahodami
Piškotový korpus - dvoupatrový dort
Piškotový korpus - dvoupatrový dort
Piškotový nákyp se švestkovým kompotem
Piškotový nákyp se švestkovým kompotem
Piškotový nepečený dort
Piškotový nepečený dort
Piškotový řez s medovými jablky
Piškotový řez s medovými jablky
  • Recepty.cz
  • Piškotový korpus na dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact