• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Piškotový korpus na dort
Napište svůj komentář k receptu

Piškotový korpus na dort

autor: Elisa212
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 143
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
5fotografií
Nahrát fotku
 

Nadýchaný piškotový korpus se hodí jako základ téměř pro každý dort. Jednotlivé vrstvy korpusu se obvykle promazávají krémy či marmeládou, vrchní část můžete ozdobit dle své fantazie například ovocem, šlehačkou nebo cukrářským zdobením.

Jak udělat piškot na dort

Suroviny

5 porce
    • 2
      lžíce voda
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce olej
    • 150
      g cukr (moučka)

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 180°C.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Vymažeme formu a vysypeme moukou.
3
Ušleháme vejce a cukr.

RADA: Jak skladovat vejce?

4
Přidáme mouku, olej, vodu a závěrem kypřící prášek.

RADA: Je lepší kypřící prášek nebo jedlá soda?

5
Těsto nalijeme do formy.
6
V troubě pečeme cca 20 minut -> hotové poznáme pomocí špejle (nesmí na ní zůstat těsto).
7
Korpus z této dávky je cca 2 cm vysoký.

RADA: Vychytávky, které využijete nejenom při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Korpus na dort

Korpus na dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 5. 2. 2017 16:18

    Forma o velikosti 24cm :-)

  • Ifka | 29. 10. 2016 14:23

    Dobrý den. Skvělý recept, dělala jsem v menší formě a hezky mi to houplo na 3-4 cm. Já ještě přidala ořechy a kakao a bomba! :)

  • Richard | 15. 4. 2016 14:24

    Výborný, rychlý a jednoduchý, také takto bych to asi hodnotil ;-) . A právě další věc jsou rozměry záleží samozřejmě na formě. My jsme měli průměr formy 24cm (čili středně menší forma) a tím výška korpusu se zvedne na cca 3,0 - 3,5cm, :-\ což je asi rozměr na bezpečné proříznutí na půlku (na dvě vrstvy) a eventualní seříznutí a vyrovnání O:-) . chtěli jsme vyšší dort a tak jsme upekli ještě jeden korpus. Ano je to časově náročnější :-| , ale aspoň jistota, že vše bude propečené jak má 8-) , takže 2 korpusy - 4vrstvy :-) .

  • filipus | 10. 1. 2016 18:50

    hustodémonicky krutopřísné ;-)

  • monudostal | 10. 1. 2016 13:49

    Výborný recept, rychlý levný a výborný.. Dala jsem do srnčího hřbetu a super, velikost akorát... VELMI DĚKUJI ZA SKVĚLÝ RECEPT...

  • Veja | 14. 12. 2015 13:34

    Korpus užasný, skvělá barva a krásně šel z formy ven. :-)

  • Lenka | 17. 9. 2015 16:46

    Korpus se mi trošičku drolil po stranách, ale jinak fajn..pekla jsem v té základní formě a je dost vysoký na to aby se udělalo víc vrstev..příště upeču ve větší formě a nebo zmenšim dávku ingrediencí na polovinu :)

  • lelkovat | 19. 5. 2015 09:30

    výborný recept :-) jen jsem přidala citrónovou kůru :-)

  • Verča | 1. 5. 2015 10:01

    Maximální spokojenost,korpus se nedrolí a jde dobře z formy. ;-) :-))

  • Martina | 19. 4. 2015 22:26

    Zkusila jsem a napsala si recept.Nemá chybu,forma 26 průměr a krásně vylezl korpus,lepší jsem neměla. :-*

  • Věrka | 21. 3. 2015 16:17

    :-) :-) pečeme jeden se upekl a parádní teďka děláme dvou násobek ;-) :-D

  • nejtik19 | 12. 3. 2015 07:25

    Vyzkoušeno a povedlo se. Děkuji za recept přidávám jedničku <3

  • Lenka | 23. 11. 2014 02:39

    Chtela jsem tri patra, mnozstvi jsem ztrojnasobila a povedlo se :-D Uz mam uplacany dort v lednici. Snad to bude zitra k jidlu <3

  • Mária | 22. 11. 2014 19:20

    Idem to vyskušatˇ :-)

  • Martina | 21. 9. 2014 15:14

    Dobrý den, pro jakou velikost dortové formy je tento recept určen?

  • Martina | 21. 9. 2014 15:04

    Dobrý den, toto množství je určeno pro jakou velikost dortové formy? Děkuji :-)

  • Natka | 7. 9. 2014 18:18

    Tom je nejlepší <3

  • vendelinec | 30. 7. 2014 19:53

    :-P :-P velice chutný, výborný a jednoduchý jen se po něm zaprášilo :-) :-)

  • pecka55
    pecka55 | 16. 7. 2014 15:45

    Všem chutnal :-P

  • barbarons
    barbarons | 15. 3. 2014 19:04

    Jednoduché a chutné :-)

  • chrtino | 11. 1. 2014 11:48

    výborný, rychlý a jednoduchý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty Těsta Piškotové Dortový korpus Valentýn Narozeniny a párty
Moučníky Dorty Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Domácí čokoládové pralinky

Domácí čokoládové pralinky

Ovesné cookies s brusinkami

Ovesné cookies s brusinkami

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

Květákové placičky se schwarzwaldskou…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

304
Máslové řízky
Máslové řízky
284
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
135
Dýňová tortila
Dýňová tortila
19
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…
17
Houbová omáčka krok za krokem
Houbová omáčka krok za…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Vdova po Bartoškovi (†78) Andrea: Poprvé bez Jirky na premiéře! Kdo jí dělal doprovod?

Vdova po Bartoškovi (†78) Andrea: Poprvé bez Jirky na premiéře! Kdo jí dělal doprovod?

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Piškotový kakaový dort
Piškotový kakaový dort
Piškotový koláč s jahodami
Piškotový koláč s jahodami
Piškotový korpus - dvoupatrový dort
Piškotový korpus - dvoupatrový dort
Piškotový nákyp se švestkovým kompotem
Piškotový nákyp se švestkovým kompotem
Piškotový nepečený dort
Piškotový nepečený dort
Piškotový řez s medovými jablky
Piškotový řez s medovými jablky
  • Recepty.cz
  • Piškotový korpus na dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact