• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Piškotový korpus na dort
Napište svůj komentář k receptu

Piškotový korpus na dort

autor: Elisa212
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 143
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
Piškotový korpus na dort
5fotografií
Nahrát fotku
 

Nadýchaný piškotový korpus se hodí jako základ téměř pro každý dort. Jednotlivé vrstvy korpusu se obvykle promazávají krémy či marmeládou, vrchní část můžete ozdobit dle své fantazie například ovocem, šlehačkou nebo cukrářským zdobením.

Jak udělat piškot na dort

Suroviny

5 porce
    • 2
      lžíce voda
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce olej
    • 150
      g cukr (moučka)

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 180°C.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Vymažeme formu a vysypeme moukou.
3
Ušleháme vejce a cukr.

RADA: Jak skladovat vejce?

4
Přidáme mouku, olej, vodu a závěrem kypřící prášek.

RADA: Je lepší kypřící prášek nebo jedlá soda?

5
Těsto nalijeme do formy.
6
V troubě pečeme cca 20 minut -> hotové poznáme pomocí špejle (nesmí na ní zůstat těsto).
7
Korpus z této dávky je cca 2 cm vysoký.

RADA: Vychytávky, které využijete nejenom při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Korpus na dort

Korpus na dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 5. 2. 2017 16:18

    Forma o velikosti 24cm :-)

  • Ifka | 29. 10. 2016 14:23

    Dobrý den. Skvělý recept, dělala jsem v menší formě a hezky mi to houplo na 3-4 cm. Já ještě přidala ořechy a kakao a bomba! :)

  • Richard | 15. 4. 2016 14:24

    Výborný, rychlý a jednoduchý, také takto bych to asi hodnotil ;-) . A právě další věc jsou rozměry záleží samozřejmě na formě. My jsme měli průměr formy 24cm (čili středně menší forma) a tím výška korpusu se zvedne na cca 3,0 - 3,5cm, :-\ což je asi rozměr na bezpečné proříznutí na půlku (na dvě vrstvy) a eventualní seříznutí a vyrovnání O:-) . chtěli jsme vyšší dort a tak jsme upekli ještě jeden korpus. Ano je to časově náročnější :-| , ale aspoň jistota, že vše bude propečené jak má 8-) , takže 2 korpusy - 4vrstvy :-) .

  • filipus | 10. 1. 2016 18:50

    hustodémonicky krutopřísné ;-)

  • monudostal | 10. 1. 2016 13:49

    Výborný recept, rychlý levný a výborný.. Dala jsem do srnčího hřbetu a super, velikost akorát... VELMI DĚKUJI ZA SKVĚLÝ RECEPT...

  • Veja | 14. 12. 2015 13:34

    Korpus užasný, skvělá barva a krásně šel z formy ven. :-)

  • Lenka | 17. 9. 2015 16:46

    Korpus se mi trošičku drolil po stranách, ale jinak fajn..pekla jsem v té základní formě a je dost vysoký na to aby se udělalo víc vrstev..příště upeču ve větší formě a nebo zmenšim dávku ingrediencí na polovinu :)

  • lelkovat | 19. 5. 2015 09:30

    výborný recept :-) jen jsem přidala citrónovou kůru :-)

  • Verča | 1. 5. 2015 10:01

    Maximální spokojenost,korpus se nedrolí a jde dobře z formy. ;-) :-))

  • Martina | 19. 4. 2015 22:26

    Zkusila jsem a napsala si recept.Nemá chybu,forma 26 průměr a krásně vylezl korpus,lepší jsem neměla. :-*

  • Věrka | 21. 3. 2015 16:17

    :-) :-) pečeme jeden se upekl a parádní teďka děláme dvou násobek ;-) :-D

  • nejtik19 | 12. 3. 2015 07:25

    Vyzkoušeno a povedlo se. Děkuji za recept přidávám jedničku <3

  • Lenka | 23. 11. 2014 02:39

    Chtela jsem tri patra, mnozstvi jsem ztrojnasobila a povedlo se :-D Uz mam uplacany dort v lednici. Snad to bude zitra k jidlu <3

  • Mária | 22. 11. 2014 19:20

    Idem to vyskušatˇ :-)

  • Martina | 21. 9. 2014 15:14

    Dobrý den, pro jakou velikost dortové formy je tento recept určen?

  • Martina | 21. 9. 2014 15:04

    Dobrý den, toto množství je určeno pro jakou velikost dortové formy? Děkuji :-)

  • Natka | 7. 9. 2014 18:18

    Tom je nejlepší <3

  • vendelinec | 30. 7. 2014 19:53

    :-P :-P velice chutný, výborný a jednoduchý jen se po něm zaprášilo :-) :-)

  • pecka55
    pecka55 | 16. 7. 2014 15:45

    Všem chutnal :-P

  • barbarons
    barbarons | 15. 3. 2014 19:04

    Jednoduché a chutné :-)

  • chrtino | 11. 1. 2014 11:48

    výborný, rychlý a jednoduchý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty Těsta Piškotové Dortový korpus Valentýn Narozeniny a párty
Moučníky Dorty Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Hummus

Hummus

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí kari s rýží

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Domácí čokoládová zmrzlina

Domácí čokoládová zmrzlina

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

493
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
117
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
109
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
87
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
39
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se okouzlit naší galerií
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
AHA.cz Stín nad novou láskou Čermáka: Drsné svědectví z okolí

Stín nad novou láskou Čermáka: Drsné svědectví z okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Survivor ve stylu: Spicy Pája ovládl hru i finále v Duplexu. Jeho outfit měl skrytý význam! Kdo mu konkuroval?

Survivor ve stylu: Spicy Pája ovládl hru i finále v Duplexu. Jeho outfit měl skrytý význam! Kdo mu konkuroval?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Následky Prachařovy rvačky v letadle: Problémy může mít i napadený! Zákony šejků jsou přísné…

Následky Prachařovy rvačky v letadle: Problémy může mít i napadený! Zákony šejků jsou přísné…

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Další doporučené recepty:

Piškotový kakaový dort
Piškotový kakaový dort
Piškotový koláč s jahodami
Piškotový koláč s jahodami
Piškotový korpus - dvoupatrový dort
Piškotový korpus - dvoupatrový dort
Piškotový nákyp se švestkovým kompotem
Piškotový nákyp se švestkovým kompotem
Piškotový nepečený dort
Piškotový nepečený dort
Piškotový řez s medovými jablky
Piškotový řez s medovými jablky
  • Recepty.cz
  • Piškotový korpus na dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact