• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotový korpus II.
Napište svůj komentář k receptu

Piškotový korpus II.

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotový korpus II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo na vymazání formy
    • 250
      g cukr krystal
    • 6
      ks vejce velká - oddělené žloutky a bílky
    • 2
      lžička vanilkový extrakt
    • 280
      g polohrubá mouka nebo Plain flor - přesáté přes síto

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme troubu na 190 °C nebo 375 °F. Vymazat a lehce moukou vysypat kulatou formu o průměru 25 cm. Obrátit dnem nahoru a poklepem odstranit přebytečnou mouku. V jedné nádobě šleháme žloutky s cukrem do běla, přidáme vanilkový extrakt. V druhé nádobě ušleháme bílky do tuha. Opatrně smícháme pohyby odspodu, nahoru a podsypáváme moukou, dokud není všechna lehce vmíchaná. Přelít do formy.
2
Péci asi 40 minut, dozlatova. Vyndat z trouby a postavit i s formou na 15 minut na mřížku. Pak otevřít a obrátit na mřížku do úplného vychlazení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velký piškotový korpus

Velký piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Piškotový korpus na dort

Piškotový korpus na dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 12. 10. 2011 14:22

    není úplně bílej ale takovej světlej a dlouho šleháš a máš hotovo to poznáš

  • Marie Veselovská | 30. 8. 2007 12:51

    jako začátečnice jsem ocenila celkem detailní popis postupu (přidala jsem i horkou vodu)- možná právě proto se každý olizoval:) jenom jsem měla formu 28cm a i tak jsem měla korpus na můj vkus moc silný...alepoň budu příště vedět, že mi stačí poloviční dávka ;)

  • Marsí | 19. 6. 2006 13:33

    Já myslím, že tak..že v žádném případě nesmíme použít domácí vejce...:o))..to byl samozřejmě žert..:o))

  • Di | 19. 6. 2006 09:07

    Lepší je rozdělit cukr rovnoměrně do žloutků i bílků - těsto bude krásně nadýchané - a použít hrubou mouku. Lze přidat i lžíci horké vody na 1 žloutek.

  • eviku | 18. 6. 2006 22:27

    Nejsem autor, ale vyšlehat žloutky doběla znamená šlehat je s cukrem tak dlouho, až směs změní barvu ze žluté na bělavou.

  • :( :( | 17. 6. 2006 23:15

    Vysvetlete mi, jak se vyslehava zloutek do bela! Dekuju

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Máslo Polohrubá mouka Vanilkový extrakt Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Kakaovo-kávový moučník

Kakaovo-kávový moučník

Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"

Masové kostky (nudličky) v paprikovo…

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

39
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
34
Jablečná buchta
Jablečná buchta
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Piškotový korpus II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact