• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotový korpus II.
Napište svůj komentář k receptu

Piškotový korpus II.

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotový korpus II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo na vymazání formy
    • 250
      g cukr krystal
    • 6
      ks vejce velká - oddělené žloutky a bílky
    • 2
      lžička vanilkový extrakt
    • 280
      g polohrubá mouka nebo Plain flor - přesáté přes síto

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme troubu na 190 °C nebo 375 °F. Vymazat a lehce moukou vysypat kulatou formu o průměru 25 cm. Obrátit dnem nahoru a poklepem odstranit přebytečnou mouku. V jedné nádobě šleháme žloutky s cukrem do běla, přidáme vanilkový extrakt. V druhé nádobě ušleháme bílky do tuha. Opatrně smícháme pohyby odspodu, nahoru a podsypáváme moukou, dokud není všechna lehce vmíchaná. Přelít do formy.
2
Péci asi 40 minut, dozlatova. Vyndat z trouby a postavit i s formou na 15 minut na mřížku. Pak otevřít a obrátit na mřížku do úplného vychlazení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velký piškotový korpus

Velký piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Piškotový korpus na dort

Piškotový korpus na dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 12. 10. 2011 14:22

    není úplně bílej ale takovej světlej a dlouho šleháš a máš hotovo to poznáš

  • Marie Veselovská | 30. 8. 2007 12:51

    jako začátečnice jsem ocenila celkem detailní popis postupu (přidala jsem i horkou vodu)- možná právě proto se každý olizoval:) jenom jsem měla formu 28cm a i tak jsem měla korpus na můj vkus moc silný...alepoň budu příště vedět, že mi stačí poloviční dávka ;)

  • Marsí | 19. 6. 2006 13:33

    Já myslím, že tak..že v žádném případě nesmíme použít domácí vejce...:o))..to byl samozřejmě žert..:o))

  • Di | 19. 6. 2006 09:07

    Lepší je rozdělit cukr rovnoměrně do žloutků i bílků - těsto bude krásně nadýchané - a použít hrubou mouku. Lze přidat i lžíci horké vody na 1 žloutek.

  • eviku | 18. 6. 2006 22:27

    Nejsem autor, ale vyšlehat žloutky doběla znamená šlehat je s cukrem tak dlouho, až směs změní barvu ze žluté na bělavou.

  • :( :( | 17. 6. 2006 23:15

    Vysvetlete mi, jak se vyslehava zloutek do bela! Dekuju

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Máslo Polohrubá mouka Vanilkový extrakt Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Rychlé kuřecí nudličky

Rychlé kuřecí nudličky

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Lilkové koláčky

Lilkové koláčky

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Cheesecake z domácí lučiny

Cheesecake z domácí lučiny

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

80
Polévka z lišek
Polévka z lišek
58
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
25
Jednoduché česnekové máslo
Jednoduché česnekové…
23
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Slováček (82) o návštěvě Krampola (87) ve špitále: Není na tom dobře! Stiskl jsem mu ruku

Slováček (82) o návštěvě Krampola (87) ve špitále: Není na tom dobře! Stiskl jsem mu ruku

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

  • Recepty.cz
  • Piškotový korpus II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact