• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotový korpus II.
Napište svůj komentář k receptu

Piškotový korpus II.

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotový korpus II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo na vymazání formy
    • 250
      g cukr krystal
    • 6
      ks vejce velká - oddělené žloutky a bílky
    • 2
      lžička vanilkový extrakt
    • 280
      g polohrubá mouka nebo Plain flor - přesáté přes síto

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme troubu na 190 °C nebo 375 °F. Vymazat a lehce moukou vysypat kulatou formu o průměru 25 cm. Obrátit dnem nahoru a poklepem odstranit přebytečnou mouku. V jedné nádobě šleháme žloutky s cukrem do běla, přidáme vanilkový extrakt. V druhé nádobě ušleháme bílky do tuha. Opatrně smícháme pohyby odspodu, nahoru a podsypáváme moukou, dokud není všechna lehce vmíchaná. Přelít do formy.
2
Péci asi 40 minut, dozlatova. Vyndat z trouby a postavit i s formou na 15 minut na mřížku. Pak otevřít a obrátit na mřížku do úplného vychlazení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velký piškotový korpus

Velký piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Piškotový korpus na dort

Piškotový korpus na dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 12. 10. 2011 14:22

    není úplně bílej ale takovej světlej a dlouho šleháš a máš hotovo to poznáš

  • Marie Veselovská | 30. 8. 2007 12:51

    jako začátečnice jsem ocenila celkem detailní popis postupu (přidala jsem i horkou vodu)- možná právě proto se každý olizoval:) jenom jsem měla formu 28cm a i tak jsem měla korpus na můj vkus moc silný...alepoň budu příště vedět, že mi stačí poloviční dávka ;)

  • Marsí | 19. 6. 2006 13:33

    Já myslím, že tak..že v žádném případě nesmíme použít domácí vejce...:o))..to byl samozřejmě žert..:o))

  • Di | 19. 6. 2006 09:07

    Lepší je rozdělit cukr rovnoměrně do žloutků i bílků - těsto bude krásně nadýchané - a použít hrubou mouku. Lze přidat i lžíci horké vody na 1 žloutek.

  • eviku | 18. 6. 2006 22:27

    Nejsem autor, ale vyšlehat žloutky doběla znamená šlehat je s cukrem tak dlouho, až směs změní barvu ze žluté na bělavou.

  • :( :( | 17. 6. 2006 23:15

    Vysvetlete mi, jak se vyslehava zloutek do bela! Dekuju

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Máslo Polohrubá mouka Vanilkový extrakt Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Nudle s tvarohem

Nudle s tvarohem

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Litá buchta

Litá buchta

Salát z čínského nebo pekingského zelí s ananasem

Salát z čínského nebo pekingského…

Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky s krémem

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

39
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Dršťková z bedel
Dršťková z bedel

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Zpověď nemocné Konvičkové z vozíčku: Nadávají mi kvůli vzhledu!

Zpověď nemocné Konvičkové z vozíčku: Nadávají mi kvůli vzhledu!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Blesk.cz ŽIVĚ: Pavel Novotný opouští po 3 měsících vězení! Domů ho veze Blesk!

ŽIVĚ: Pavel Novotný opouští po 3 měsících vězení! Domů ho veze Blesk!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

  • Recepty.cz
  • Piškotový korpus II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact