Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej s vodou a prošleháme. Vmícháme mouku s kypřidlem a opět prošleháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků, těsto rozdělíme do připravených forem, položíme je na plech a dáme tak péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
2
Po upečení dbáme na to, abychom s korpusy neklepli a aby korpusy nechladly příliš zprudka. Nejlepší je troubu po upečení vypnout, otevřít dvířka a korpusy klidně nechat uvnitř pomalu vychládat.
3
Po vychladnutí korpusy prokrojíme, lze i natřikrát.
4
Na zdobení jsem použil recept "vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky...", pikantní rybízovou marmeládu, rum na pokapání plátů korpusu, kokos a kopretiny z marcipánu.
5
Pokud budeme chtít dělat klasický jednopatrový dort nebo řezy, postačí nám polovina uvedené dávky na kulatou formu o průměru 28 cm.
Korpus je dobrý, měkký a poměrně ohebný, lepší než jen klasický piškot bez tuku. Rozhodně u něj zůstanu. Dort byl chuťově skvělý.
Jen těsta je z uvedeného množství hodně, do jedné dortové formy se nevejde, udělala jsem z něj ještě druhou menší formu.