Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
eva
|28. 11. 2010 11:52
tak jsem to udelal a povedl se na jednicku pridala jsem tam 5 lzic vody :-P
Andra
|7. 2. 2007 14:29
Mne sa dobre robí piškótový korpus, ktorý som sem vložila pri recepte s názvom Jablkový dort II. Ak chcete, vyskúšajte.
zdenja
|7. 2. 2007 11:41
Dobrý den! prosím o pomoc při pečení piškotového těsta. poprvé jsem zkusila udělat piškot-zkusila jsem tento recept, ale výsledek špatný-vznikl mi spíše tvrdý piškot a těsto vůbec nevyskočilo. jak dlouho se má piškot péct? jiné buchty a koláče dělám běžně, nevím, co jsem zmatlala :-( poradíte někdo, prosím? díky
Drahoš
|25. 9. 2006 10:50
Tak jsem dělal podle Vašeho receptu a přidal jsem 5 lžic vody a podařilo se to perfektně, nyní už jen náplň.
Iva
|5. 9. 2006 22:25
Mám tento podobný recept vyzkoušený na bábovce.Opravdu se žloutky míchají do sněhu. Snad jen ten kypřící prášek nedávám. Ale těsto je neskutečně nadýchané, opravdu. Ovšem nadýchaný jemný piškot zase není moc vhodný jako korpus na dort, tam bych volila asi jinou variantu.
Petra J.
|20. 3. 2006 20:29
Tak to zkuste, je to opravdu krásně nadýchané a není to hlavně těžké.Autorka
Tereza Jarčušková
|20. 3. 2006 07:13
Ja tiež prášok do pečiva do piškótových ciest nedávam. Prášok je na skyprenie, v prípade piškóty skyprenie zabezpečí sneh.
Di
|18. 3. 2006 18:57
Postupů může být několik. Mně se také osvědčilo našlehat sníh s cukrem a potom zašlehat žloutky, ještě lepší je našlehat žloutky i bílky zvlášť s polovinou cukru a poté smíchat. Těsto je úžasně kypré a nadýchané. Pokud přidávám vodu, dávám ji do žloutkům, které ještě před zašleháním do sněhu smíchám s částí sypkých surovin.
Romana
|18. 3. 2006 16:13
Já do piškotu prášek do pečiva také dávám a ještě přidávám na jeden žloutek jednu lžíci horké vody.Spíš mě zaráží ten postup přípravy. Žloutky zamíchat do ušlehaného sněhu? Já sníh dávám až nakonec.
Di
|18. 3. 2006 14:55
Myslím, že prášek do pečiva je do piškotu vyloženě zbytečný. Pokud se dobře našlehají bílky s cukrem, je nadýchyný až až.
Miluše Pospíšilová
|18. 3. 2006 11:32
já nikdy prášek do pečiva nedávám, když tak pro jistotu bych dala jenom špetku, pro jistotu, ale polovina se mi zdá příliš