Ve dvou sklenicích vody svaříme kakao a necháme vychladnout. Máslo, cukr a vanilkový cukr mícháme do pěny. Tento krém vmícháme do kakaové hmoty, postupně přidáme žloutky a ještě krátce šleháme. Mandle spaříme a oloupeme, osušené nasekáme a přisypeme k těstu. Do vychladlé kakaové hmoty vmícháme utřené máslo a zamícháme dětské piškoty. Nalijeme do dortové formy a necháme do druhého dne v ledničce. Před podáváním ozdobíme šlehačkou.
Tenhle dort jsem kdysi dělávala, byl dobrý, ale dost těžký. Teď dávám přednost lehčím dezertům.
Krystynka
|4. 9. 2011 20:30
Take jsem ho delala kdysi pred 20lety,je velice dobry a nebyl ani tak drahy,maslo 10kc,kakao 8kc,piskoty 4kc,ale co by clovek neudelal pro pratele a zname :-*
Vypadá krásně! Určitě to zkusím...děkuji za recept !! :-)
Arašíd
|23. 11. 2010 16:29
Tak nevím jak vy, ale já si myslím , že by se mělo psát zkoušela a ne skoušela :-$ :-S :-( :-P :-D =-O :-| :-))
Vanilka
|23. 11. 2010 16:27
:-\ teď tak přemýšlím a zjistila jsem, že tam je většina napsána jako balíček, ale např. piškoty nebo kakao se prodává po různých motnostech, může mi někdo napsta v gramech kolik má čeho být? Chtěli bych vědět ještě máslo a mandle prosím O:-) děkuju :-) ;-)
Yvetta
|23. 11. 2010 16:01
Tento dort jsem skoušela a je moc dobrý prostě super. <3
beba
|1. 3. 2007 10:35
Pod kostkou másla sa myslí celé - 250 g máslo?
Andra
|27. 2. 2007 13:59
Podobný recept ako čokoládová bomba bez pečenia. Tam je tiež uvedené, že žĺtok byť nemusí. Ale nie som autor.
Ivana Samcová
|27. 2. 2007 10:27
Znám, moc nám chutná. Jen jsem ho dělala bez mandlí.
Sarka Honzakova
|27. 2. 2007 09:57
Trochu se bojim tech syrovych zloutku. Jakou maji presne funkci? Pokud nemaji funkci na pevnost hmoty, daji se vynechat nebo necim nahradit?
Jana z VM
|27. 2. 2007 09:04
Nebojte se vyzkoušet tento recept přesně podle návodu. Je fakt moc dobrý !!
Martin
|26. 2. 2007 13:54
není jedna celá kostka másla hodně - moc tučné. Děkuji.
Jana
|16. 3. 2006 20:35
Prosím, jak velké sou sklenice 2,5 dl?A pul balíčku kakaa, mužete napsat gramáž?Děkuji
Jana H.
|25. 1. 2005 17:34
Ivanko, dík za upřesnění, určitě ho zkusím a pak dám vědět.Jana.
Ivana
|25. 1. 2005 10:15
Ze svařeného kakaa s vodou vznikne hustá hmota, jen se musí nechat zchladnout, aby se do ní dalo vmíchat to máslo. Jinak je moc dobré, chce to nechat pořádně uležet, to ale u nás nikdy nevydrží :-)
Jana Hamalová
|26. 8. 2004 14:34
Opravdu se utřené máslo s cukrem vmíchá do kakaové vody? Není tam nějaká chyba? Prosím o upřesnění. Moc děkuji.