Při přípravě postupujeme jako u obyčejného piškotového dortu. Krém připravíme z ovocné šťávy (je lehčí), dortové pláty zvlhčíme rumem nebo likérem (nemusí být), potřeme krémem a zatížímě. Okraje dortu pomažeme a posypeme oříšky, mandlemi nebo kokosem. Vršek potřeme zavařeninou a naaranžujeme ovoce.
2
Kolem dortu uděláme věneček z krému a vnitřek zalejeme průsvitnou polevou, kterou připravíme podle návodu na sáčku.
3
<BR>Můžeme také naaranžovat ovoce těsně vedle sebe a pouze je přetřít polevou štětečkem.
4
Dort dobře vypadá - použijte třeba formu srdce. Ozdoba je snažší než vymýšlení zdobení máslovým krémem. Má méně máslového krému, který neobsahuje mléko a je lehčí. Narozeninové svíčky do něj ale bohužel nezabodnete.
To je úžasná nápaditost! Ať Vám chutná. hezké Vánoce
Jana Tichá
|22. 12. 2005 23:08
Tento krém je nejen vynikající do dortů, ale použila jsem ho i u cukroví. Upekla jsem dvoucentimetrová linecká kolečka, nastříkala jsem na ně kopeček krému ze šťávy z jahodového pudingu, zešikma jsem na něj přiklopila mušličku z nepravého marcipánu II a dozdobila červenou kuličkou želé. Výborné! Díky!
Anonym
|25. 4. 2005 12:37
Vynikající krém! Je lehký, pikantní a perfektně se s ním zdobí. Díky!
Di
|22. 4. 2005 12:56
Ještě jednu jednoduchou variantu. Do části krému uvařeného ze šťávy z ananasového kompotu přidáme nadrobno nakrájený anananas. Tímto krémem dort naplníme, na povrch dáme samotný krém a ananasem dozdobíme.