Troubu předehřejte na 180 °C. Dortové formy tence vymažte máslem a vyložte pečicím papírem, nejprve dejte kruh na dno, poté pruh přiložte na bok. Změklé máslo, citronovou kůru a cukr utřete do pěny. Postupně k máslu zašlehejte vejce a poté mouku promíchanou s práškem do pečiva.
Těsto rozdělte do obou forem a pečte 25 minut. Uprostřed korpusu testujte špejlí. Pokud bude po vytáhnutí suchá, vyndejte je z trouby a nechte zcela vychladnout.
3
Do mísy dejte vychlazené mascarpone a smetanu ke šlehání. Přidejte maliny a vyšlehejte do hustého krému.
4
Korpusy podélně prokrojte, pláty promažte krémem a skládejte na sebe. Poslední vrstvu uhlaďte a dort bohatě ozdobte ovocem.
Do dortu můžete použít jakékoli oblíbené ovoce, skvělé jsou i ostružiny, na drobno nasekané jahody, nebo třeba kombinace borůvek a manga. Korpusy na dort upečte den předem, ráno pak dort sestavte a pomažte krémem, aby stihl ztuhnout. Zdobit můžete až před podáváním.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2019)