Piškot namažeme marmeládou a přiklopíme na něj druhý piškot. Piškoty pokryjeme dno mísy a dáme na ně ovoce. Poté pokračujeme piškoty a když je ovoce zakryté, dáme zase na ovoce. Pokud je už mísa skoro plná, pokládáme už jen na ovoce nenamazaný jeden piškot vedle druhého a zase pokryjeme celou plochu. Uděláme si pudink (3/4 mléka rozehřejeme v hrnci + 3 polévkové lžíce cukru, ve zbytku mléka rozmícháme obsah vanilkového pudinku. Jakmile se mléko začne vařit, vlejeme pudinkovou směs. Poté stále mícháme, ale nesmí se pudink vařit. Směs zhoustne a pudink je hotov). Nalejeme ho pomalu do mísy s piškoty. Velice pomalu, aby piškoty nevylézaly ven. Poté dort necháme 12 hodin zatuhnout a může se podávat třeba se šlehačkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Samcová
|11. 1. 2009 09:42
Ráda dělávám třeba jen tak do mísy a pak si z toho odebítáme velkou lžicí na misky. Vím, že to zrovna vzhled nemá, ale nám to takto vyhovuje. A navíc si to můžeme vzít hned teplé. Nejvíc mi to chutná s borůvkami.