Jahody omyjeme a odstopkujeme, necháme okapat. Změklé máslo v prstech promneme s cukry a moukou do vláčné drobenky.
2
Žloutky vyšleháme s cukrem a dření z vanilkového lusku do pěny. Pak přidáme olej s vodou a ještě prošleháme. Vmícháme mouku s kypřidlem, řádně promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme a poklademe jahodami. Jahody posypeme žmolenkou a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
3
Hotovou bublaninu necháme vychladnout, před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Naďa
|17. 6. 2016 09:04
Neměla jsem doma vanilkový lusk a tak jsem se musela smířit s dvěma vanilkovými cukry, kterými jsem doplnila krupicový cukr do dvěsta gramů. I s nimi je bublanina bezkonkurenční. Děkuji za recept.
Many
|9. 6. 2016 17:16
Skvela :p
Pavlína
|17. 4. 2016 10:39
Byla senzační <3 nadýchaná s hodně jahodama a přitom dík drobence nerozmáčená. Příští týden peču znova ;-) rodinka by si jí teda dala hnedka dneska.
Radka
|19. 2. 2016 12:59
Prosím vás můžu nečím nahradit ten vanilkový lusk? Nebo tam být nemusí? Děkuji :-)
Maruška
|10. 6. 2015 11:38
Bublanina je vynikající a určitě jí upeču zase.
Johánková Jaroslava
|25. 4. 2015 14:54
Bublanina je bez chybičky a jen se rozplývá na jazyku. S drobenkou se u nás bublanina nedělá, jen se na těsto nasype ovoce a peče se. Né že by ta naše nebyla dobrá, ale s drobenkou je prostě lepší a děkuji za zkušenost, která vůbec nebyla marná.
Na jahody si musíme ještě počkat, ale s třešněma z kompotu je výborná taktéž. Škoda, že se nedá ke komentáři přidat i vůně O:-) .
Miluše Pavlová
|7. 8. 2011 14:41
Dala jsem půlky švestek a bublanina je jedna báseň, recept už jsem opsala i kamarádce, která je na výborné bublaniny expert, také jí velmi chutnala :-)
Martina
|23. 6. 2011 08:15
Bublanina byla výborná! Na koláče a bublaniny si vybírám raději menší jahody než ty krásné a veliké.