Druh mouky máte přímo v surovinách, cukr krupice/krystal, s vajíčky a vodou je vždy potřeba ho napřed pořádně vyšlehat do pěny - klidně i čtvrt hodiny. Pak teprve přidávat ostatní ingredience, ale velmi opatrně, aby těsto neglclo (lepší je mouku napřed bokem v míse smíchat s práškem do pečiva). Peče se vždy do růžova a 180°C nikdy nic nezkazí (klidně méně, tady bych pekla na 160°C). Pro kontrolu propečení propíchnout durch špejlí - pokud je vlhká, ulepená od těsta nebo zkrátka jiná než suchá a čistá, ještě pečte dál. Během prvních 15 - 20 minut neotevírat troubu, jinak těsto spadne.
Uznávám, že je recept značně stručný a nezkušeným se těžko může povést, pokud autor neuvádí ani to základní vyšlehání vajec, ale Váš způsob vyjadřování také svědčí o lecčem. Wtf?
Wtf is this? Druh mouky? Druh cukru? Doba, stupně pečení?...... :-!
paja
|21. 2. 2013 13:11
Máte pravdu toto není piskotove testo zadna voda a uz vubec ne prasek do peciva!!!
Jarmila
|11. 2. 2013 15:57
Samozřejmě bez vody!!!!!
Jarmila
|11. 2. 2013 15:55
Vůbec není divný recept. Takto dělám už 30let. Fígl je v tom, že vejce s cukrem musíme hodně vyšlehat, až uvidíme v těstě"bublinky" tzn., že těsto hodně naroste a pak vmícháme pomalu vařečkou mouku, nebo i mixerem na nejnižší stupeň. Je výborné a strašně nenáročné. ;-)
MS
|12. 11. 2011 17:43
Opravdový piškot je jen vejce, cukr, mouka, bílky se samozřejmě dělají zvlášť na sníh. Žádná voda ani prdope. Tento receprt je divný paskvil.
Don Giovanni
|20. 8. 2009 18:30
Mně se to taky vidí divný recept. Ale nejlepší jsem našel víckrát. Počet vajec kolik chcete, cukr ve váze vajec, polohrubá výběrová mouka taky ve váze vajec.Vejce vyšlehat s cukrem, pak přidat mouku, anebo žloutky vyšlehat zvlášť a bílky zvlášť,s poměrnou částí cukru. Sníh se dává nakonec. :-)
Jirina Okenkova
|27. 7. 2007 18:56
Tak jsem hledala recept na piskotove testo, ale ze tu najdu diskuzni krouzek, jsem necekala!Nemam vahu,tak nemuzu vazit, ale verim pani Hane Lorencove, protoze co je overene od cukrare, to musi sedet,ze?A ted do jdu pani Hano zkusit, treba odhadnu kolik ceho tam mam dat.Jo, ale nikdo se nezminuje kolik toho ma byt na plech a kolik do dortove formy!
Di
|29. 8. 2006 07:14
Já dávám na 1 vejce 40 g hrubé mouky, 50 g pískového cukru a 1 lžíci horké vody. Šlehám zvlášť bílky s částí cukru a žloutky s částí cukru a piškot je tak nadýchaný, že je prášek do pečiva opravdu navrosto zbytečný. Těsta s minimem mouky a cukru na 1 vejce po 1 lžíci) se dělají na rolády, ale ani tam se nedává prášek, natož voda!
Oba tři
|18. 8. 2006 13:15
Nechápu jak tomuhle můžete říkat těsto!!!Opravdu nedoporučuji
mirka krulova
|14. 7. 2006 21:45
dělala jsem přesně podle postupu a bylo to řídké,že se to dalo vypít, to má být tak řídké?Je to hodně cítit vajíčky a vubec se mi to nepovedlo
Hana Lorencová
|9. 7. 2006 23:10
Můžete použít krystal i moučku. Krystal se rozpustí než vejce vyšleháte.
magda
|9. 7. 2006 21:59
my doma přidáváme studenou vodu po lžicích do skoro ušlehaných bílků (ještě před cukrem) a ještě ji zašleháváme. Prý je to proto, aby těsto bylo nadýchanější.
Hana Lorencová
|7. 7. 2006 14:00
Žádná voda se do těsta nedává. Jen vejce, cukr, mouka. Musíte pořádně vyšlehat, téměř do zbělení.
Romana
|7. 7. 2006 09:04
Paní Hano, zaujal mě recept na váš piškot, ráda bych ho zkusila, jen nevím, zda mám použít cukr krupici nebo práškový cukr. Děkuji za odpověď.
Anonym
|4. 7. 2006 21:47
Takže šleháte vejce s cukrem do pěny a nakonec mouku a vodu? A ta voda je studená, vlažná??Děkuji za odpověď
Hana Lorencová
|4. 7. 2006 17:43
Jednoduchá pomůcka na piškový korpus: na 1 vejce 30 g cukru a 35 g hladké mouky. Vajíčka se vyšlehají s cukrem do husté pěny, lehce se vmíchá mouka. Není potřeba žádný prášek do pečiva. Tento korpus peče můj tatínek, vyučený v padesátých letech na cukráře, používá ho na dorty, řezy, rolády...
Airan
|4. 7. 2006 16:43
Nerada vypadam jako rypal, ale do piskotu je prasek do peciva zbytecny:-))
René Vodičková
|4. 7. 2006 15:20
Musím se omluvit ve spěchu jsem napsala mixér, ale je to šlehač.
Zdena z JM
|4. 7. 2006 14:07
Taky mě překvapil ten mixér.Byla by to paráda,žádné šlehání,zkrátka rychlovka.
Zdeňka
|4. 7. 2006 13:58
Těsto se dělá opravdu v mixéru,ne ve šlehači?Díky.