• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Piškotové těsto
Napište svůj komentář k receptu

Piškotové těsto

autor: renca
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 52
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotové těsto
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks vejce
    • 8
      lžíce cukr
    • 8
      lžíce polohrubá mouka
    • 8
      lžíce voda
    • 0,50
      ks prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Do mixéru dám vejce a cukr. Potom přidám smíchanou mouku s práškem do pečiva a vodu. Na vymazaný plech dám těsto a přidám jakékoliv ovoce.
2
Tento recept mám od babičky a vždy se povede.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jirka | 3. 10. 2014 16:10

    Klasický piškot: Kolik váží vejce, tolik dáme cukru a polovinu váhy vajec hladkou mouku. Žloutky vyšlehat s cukrem do husté pěny a opatrně Pomalu, jen převalováním) vmísit mouku. :-\

  • Pájuška | 30. 1. 2014 11:47

    Pani Haničko přijde mi to málo na ten korpus nebo se mi to zdá? to nebude stačit na klasickou dortovou formu... :-\

  • Hanka | 26. 6. 2013 20:36

    Je to vyborna rychla buchta. je pekne nadychana. me se povedla. sezrali jsme to i s plechem. :-P Dnes jsem delala jeste jednu. :-))

  • Máňaa | 24. 6. 2013 18:47

    Těsto vůbec nevyrostlo... beztvará placka

  • kykiryki | 15. 6. 2013 13:38

    Druh mouky máte přímo v surovinách, cukr krupice/krystal, s vajíčky a vodou je vždy potřeba ho napřed pořádně vyšlehat do pěny - klidně i čtvrt hodiny. Pak teprve přidávat ostatní ingredience, ale velmi opatrně, aby těsto neglclo (lepší je mouku napřed bokem v míse smíchat s práškem do pečiva). Peče se vždy do růžova a 180°C nikdy nic nezkazí (klidně méně, tady bych pekla na 160°C). Pro kontrolu propečení propíchnout durch špejlí - pokud je vlhká, ulepená od těsta nebo zkrátka jiná než suchá a čistá, ještě pečte dál. Během prvních 15 - 20 minut neotevírat troubu, jinak těsto spadne. Uznávám, že je recept značně stručný a nezkušeným se těžko může povést, pokud autor neuvádí ani to základní vyšlehání vajec, ale Váš způsob vyjadřování také svědčí o lecčem. Wtf?

  • Máňaa | 15. 6. 2013 12:57

    Wtf is this? Druh mouky? Druh cukru? Doba, stupně pečení?...... :-!

  • paja | 21. 2. 2013 13:11

    Máte pravdu toto není piskotove testo zadna voda a uz vubec ne prasek do peciva!!!

  • Jarmila | 11. 2. 2013 15:57

    Samozřejmě bez vody!!!!!

  • Jarmila | 11. 2. 2013 15:55

    Vůbec není divný recept. Takto dělám už 30let. Fígl je v tom, že vejce s cukrem musíme hodně vyšlehat, až uvidíme v těstě"bublinky" tzn., že těsto hodně naroste a pak vmícháme pomalu vařečkou mouku, nebo i mixerem na nejnižší stupeň. Je výborné a strašně nenáročné. ;-)

  • MS | 12. 11. 2011 17:43

    Opravdový piškot je jen vejce, cukr, mouka, bílky se samozřejmě dělají zvlášť na sníh. Žádná voda ani prdope. Tento receprt je divný paskvil.

  • Don Giovanni | 20. 8. 2009 18:30

    Mně se to taky vidí divný recept. Ale nejlepší jsem našel víckrát. Počet vajec kolik chcete, cukr ve váze vajec, polohrubá výběrová mouka taky ve váze vajec.Vejce vyšlehat s cukrem, pak přidat mouku, anebo žloutky vyšlehat zvlášť a bílky zvlášť,s poměrnou částí cukru. Sníh se dává nakonec. :-)

  • Jirina Okenkova | 27. 7. 2007 18:56

    Tak jsem hledala recept na piskotove testo, ale ze tu najdu diskuzni krouzek, jsem necekala!Nemam vahu,tak nemuzu vazit, ale verim pani Hane Lorencove, protoze co je overene od cukrare, to musi sedet,ze?A ted do jdu pani Hano zkusit, treba odhadnu kolik ceho tam mam dat.Jo, ale nikdo se nezminuje kolik toho ma byt na plech a kolik do dortove formy!

  • Di | 29. 8. 2006 07:14

    Já dávám na 1 vejce 40 g hrubé mouky, 50 g pískového cukru a 1 lžíci horké vody. Šlehám zvlášť bílky s částí cukru a žloutky s částí cukru a piškot je tak nadýchaný, že je prášek do pečiva opravdu navrosto zbytečný. Těsta s minimem mouky a cukru na 1 vejce po 1 lžíci) se dělají na rolády, ale ani tam se nedává prášek, natož voda!

  • Oba tři | 18. 8. 2006 13:15

    Nechápu jak tomuhle můžete říkat těsto!!!Opravdu nedoporučuji

  • mirka krulova | 14. 7. 2006 21:45

    dělala jsem přesně podle postupu a bylo to řídké,že se to dalo vypít, to má být tak řídké?Je to hodně cítit vajíčky a vubec se mi to nepovedlo

  • Hana Lorencová | 9. 7. 2006 23:10

    Můžete použít krystal i moučku. Krystal se rozpustí než vejce vyšleháte.

  • magda | 9. 7. 2006 21:59

    my doma přidáváme studenou vodu po lžicích do skoro ušlehaných bílků (ještě před cukrem) a ještě ji zašleháváme. Prý je to proto, aby těsto bylo nadýchanější.

  • Hana Lorencová | 7. 7. 2006 14:00

    Žádná voda se do těsta nedává. Jen vejce, cukr, mouka. Musíte pořádně vyšlehat, téměř do zbělení.

  • Romana | 7. 7. 2006 09:04

    Paní Hano, zaujal mě recept na váš piškot, ráda bych ho zkusila, jen nevím, zda mám použít cukr krupici nebo práškový cukr. Děkuji za odpověď.

  • Anonym | 4. 7. 2006 21:47

    Takže šleháte vejce s cukrem do pěny a nakonec mouku a vodu? A ta voda je studená, vlažná??Děkuji za odpověď

  • Hana Lorencová | 4. 7. 2006 17:43

    Jednoduchá pomůcka na piškový korpus: na 1 vejce 30 g cukru a 35 g hladké mouky. Vajíčka se vyšlehají s cukrem do husté pěny, lehce se vmíchá mouka. Není potřeba žádný prášek do pečiva. Tento korpus peče můj tatínek, vyučený v padesátých letech na cukráře, používá ho na dorty, řezy, rolády...

  • Airan | 4. 7. 2006 16:43

    Nerada vypadam jako rypal, ale do piskotu je prasek do peciva zbytecny:-))

  • René Vodičková | 4. 7. 2006 15:20

    Musím se omluvit ve spěchu jsem napsala mixér, ale je to šlehač.

  • Zdena z JM | 4. 7. 2006 14:07

    Taky mě překvapil ten mixér.Byla by to paráda,žádné šlehání,zkrátka rychlovka.

  • Zdeňka | 4. 7. 2006 13:58

    Těsto se dělá opravdu v mixéru,ne ve šlehači?Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těsta Piškotové Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Ořechovo-kávové řezy

Ořechovo-kávové řezy

Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka

Smetanovo-křenová nebo česneková…

Cuketovo-čokoládový koláč

Cuketovo-čokoládový koláč

Smažené šunkové rolky se sýrovou náplní

Smažené šunkové rolky se sýrovou…

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Nivová pomazánka s mozzarelou

Nivová pomazánka s mozzarelou

Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou

Americký jablečný koláč s ořechovou…

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

88
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
55
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
54
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
39
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
36
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Piškotové řezy s angreštem
Piškotové řezy s angreštem
Piškotové řezy s marmeládou a krémem
Piškotové řezy s marmeládou a krémem
Piškotové řezy s třešněmi
Piškotové řezy s třešněmi
Piškotoví medvídci
Piškotoví medvídci
Piškotovo-kávové řezy
Piškotovo-kávové řezy
Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
Piškotovo-vanilková bublanina s…
  • Recepty.cz
  • Piškotové těsto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact