• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Piškotové řezy s třešněmi
Napište svůj komentář k receptu

Piškotové řezy s třešněmi

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotové řezy s třešněmi
Piškotové řezy s třešněmi
Piškotové řezy s třešněmi
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

18 porce
  • Třešňový pudink:
    • 3
      kg třešně vypeckované
    • 2
      ks vanilkový pudink - 2,5 (sypký)
    • cukr dle chuti, sladkosti třešní
    • 500
      ml voda
  • Dále:
    • cukrářské piškoty nebo dětské, dle potřeby
    • olej na vytření většího vyššího pekáče
    • šlehačka zmrzlina nebo zakysaná smetana na dozdobení

Postup přípravy receptu

1
Vypeckované třešně nasypeme do hrnce, přilijeme cca 3 dl vody, osladíme dle chuti a přivedeme k varu. Ve zbylé vodě rozmícháme pudinky, které za stálého míchání vlijeme k třešním a necháme krátce provařit jako klasický pudink.

RADA: Tipy na další lahodné třešňové koláče!

2
Větší vyšší pekáč vymažeme mírně olejem, aby se nám z něj řezy později dobře vyndavaly, na dno naskládáme cukrářské nebo dětské piškoty (já použil obojí), na ně naneseme naběračkou vrstvu třešňového pudinku, kterou rovnoměrně rozetřeme, poté opět dáme vrstvu piškot a takto pokračujeme dokud nám nedojde pudink.
3
Řezy dáme do chladna vychladnout, ztuhnout a proležet (nejlépe přes noc). Poté krájíme na porce, které před podáváním dozdobíme kopečkem šlehačky, zakysané smetany nebo vanilkové zmrzliny. Zbylé řezy uchováváme v chladnu.
4
Řezy jsou velmi jednoduché, osvěžující a časově nenáročné, pokud vám někdo pomůže s vypeckováním třešní :-) . Můžeme je udělat místo do velkého pekáče třeba do plastových misek na uskladnění potravin. Nechceme-li tak velké množství, postačí snížit množství surovin na polovinu, ale určitě budete brzy dělat další várku :-) .
5
Řezy můžeme udělat i tak, že si upečeme piškotový korpus, který prokrojíme a mezi vrstvy piškotu rozdělíme třešňový pudink. Piškot můžeme pokapat třešňovým likérem nebo vaječným koňakem...

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina podle časopisu F.O.O.D.

Třešňová bublanina podle časopisu F.O…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukrářské piškoty Olej Šlehačka Třešně Vanilkový pudink Voda

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Pizza

Pizza

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Řezy z mikrovlnky

Řezy z mikrovlnky

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Medová žebra

Medová žebra

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

34
Pohanka s uzeným masem
Pohanka s uzeným masem
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Zelná polévka s uzenými žebry
Zelná polévka s uzenými…
14
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
11
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Piškotové řezy po padesáté
Piškotové řezy po padesáté
Piškotové řezy s angreštem
Piškotové řezy s angreštem
Piškotové řezy s marmeládou a krémem
Piškotové řezy s marmeládou a krémem
Piškotové těsto
Piškotové těsto
Piškotoví medvídci
Piškotoví medvídci
Piškotovo-kávové řezy
Piškotovo-kávové řezy
  • Recepty.cz
  • Piškotové řezy s třešněmi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact