• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotové řezy s třešněmi
Napište svůj komentář k receptu

Piškotové řezy s třešněmi

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotové řezy s třešněmi
Piškotové řezy s třešněmi
Piškotové řezy s třešněmi
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

18 porce
  • Třešňový pudink:
    • 3
      kg třešně vypeckované
    • 2
      ks vanilkový pudink - 2,5 (sypký)
    • cukr dle chuti, sladkosti třešní
    • 500
      ml voda
  • Dále:
    • cukrářské piškoty nebo dětské, dle potřeby
    • olej na vytření většího vyššího pekáče
    • šlehačka zmrzlina nebo zakysaná smetana na dozdobení

Postup přípravy receptu

1
Vypeckované třešně nasypeme do hrnce, přilijeme cca 3 dl vody, osladíme dle chuti a přivedeme k varu. Ve zbylé vodě rozmícháme pudinky, které za stálého míchání vlijeme k třešním a necháme krátce provařit jako klasický pudink.

RADA: Tipy na další lahodné třešňové koláče!

2
Větší vyšší pekáč vymažeme mírně olejem, aby se nám z něj řezy později dobře vyndavaly, na dno naskládáme cukrářské nebo dětské piškoty (já použil obojí), na ně naneseme naběračkou vrstvu třešňového pudinku, kterou rovnoměrně rozetřeme, poté opět dáme vrstvu piškot a takto pokračujeme dokud nám nedojde pudink.
3
Řezy dáme do chladna vychladnout, ztuhnout a proležet (nejlépe přes noc). Poté krájíme na porce, které před podáváním dozdobíme kopečkem šlehačky, zakysané smetany nebo vanilkové zmrzliny. Zbylé řezy uchováváme v chladnu.
4
Řezy jsou velmi jednoduché, osvěžující a časově nenáročné, pokud vám někdo pomůže s vypeckováním třešní :-) . Můžeme je udělat místo do velkého pekáče třeba do plastových misek na uskladnění potravin. Nechceme-li tak velké množství, postačí snížit množství surovin na polovinu, ale určitě budete brzy dělat další várku :-) .
5
Řezy můžeme udělat i tak, že si upečeme piškotový korpus, který prokrojíme a mezi vrstvy piškotu rozdělíme třešňový pudink. Piškot můžeme pokapat třešňovým likérem nebo vaječným koňakem...

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina podle časopisu F.O.O.D.

Třešňová bublanina podle časopisu F.O…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukrářské piškoty Olej Šlehačka Třešně Vanilkový pudink Voda

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Výborný losos

Výborný losos

Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy

Nádivka do kuřete, kachny, husy a…

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Kokosový piškot - korpus

Kokosový piškot - korpus

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

455
Poctivá kuřecí polévka
Poctivá kuřecí polévka
106
Vánoční bramborový salát
Vánoční bramborový salát
79
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
40
Piškotová roláda univerzální
Piškotová roláda…
40
Tmavé housky pro domácí pekárnu
Tmavé housky pro domácí…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Piškotové řezy po padesáté
Piškotové řezy po padesáté
Piškotové řezy s angreštem
Piškotové řezy s angreštem
Piškotové řezy s marmeládou a krémem
Piškotové řezy s marmeládou a krémem
Piškotové těsto
Piškotové těsto
Piškotoví medvídci
Piškotoví medvídci
Piškotovo-kávové řezy
Piškotovo-kávové řezy
  • Recepty.cz
  • Piškotové řezy s třešněmi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact