• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotové řezy s třešněmi
Napište svůj komentář k receptu

Piškotové řezy s třešněmi

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotové řezy s třešněmi
Piškotové řezy s třešněmi
Piškotové řezy s třešněmi
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

18 porce
  • Třešňový pudink:
    • 3
      kg třešně vypeckované
    • 2
      ks vanilkový pudink - 2,5 (sypký)
    • cukr dle chuti, sladkosti třešní
    • 500
      ml voda
  • Dále:
    • cukrářské piškoty nebo dětské, dle potřeby
    • olej na vytření většího vyššího pekáče
    • šlehačka zmrzlina nebo zakysaná smetana na dozdobení

Postup přípravy receptu

1
Vypeckované třešně nasypeme do hrnce, přilijeme cca 3 dl vody, osladíme dle chuti a přivedeme k varu. Ve zbylé vodě rozmícháme pudinky, které za stálého míchání vlijeme k třešním a necháme krátce provařit jako klasický pudink.

RADA: Tipy na další lahodné třešňové koláče!

2
Větší vyšší pekáč vymažeme mírně olejem, aby se nám z něj řezy později dobře vyndavaly, na dno naskládáme cukrářské nebo dětské piškoty (já použil obojí), na ně naneseme naběračkou vrstvu třešňového pudinku, kterou rovnoměrně rozetřeme, poté opět dáme vrstvu piškot a takto pokračujeme dokud nám nedojde pudink.
3
Řezy dáme do chladna vychladnout, ztuhnout a proležet (nejlépe přes noc). Poté krájíme na porce, které před podáváním dozdobíme kopečkem šlehačky, zakysané smetany nebo vanilkové zmrzliny. Zbylé řezy uchováváme v chladnu.
4
Řezy jsou velmi jednoduché, osvěžující a časově nenáročné, pokud vám někdo pomůže s vypeckováním třešní :-) . Můžeme je udělat místo do velkého pekáče třeba do plastových misek na uskladnění potravin. Nechceme-li tak velké množství, postačí snížit množství surovin na polovinu, ale určitě budete brzy dělat další várku :-) .
5
Řezy můžeme udělat i tak, že si upečeme piškotový korpus, který prokrojíme a mezi vrstvy piškotu rozdělíme třešňový pudink. Piškot můžeme pokapat třešňovým likérem nebo vaječným koňakem...

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina podle časopisu F.O.O.D.

Třešňová bublanina podle časopisu F.O…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukrářské piškoty Olej Šlehačka Třešně Vanilkový pudink Voda

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka á la Lada

Kuřecí prsíčka á la Lada

Kávové slzičky

Kávové slzičky

Zeleninová směs na špagety

Zeleninová směs na špagety

Rohlíčky bez cukru

Rohlíčky bez cukru

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí prsa na majolce

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Domácí pizza I.

Domácí pizza I.

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

41
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
32
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
31
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
25
Křupavé cibulové kroužky
Křupavé cibulové kroužky
19
Výborné koblížky z trouby
Výborné koblížky z trouby

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Piškotové řezy po padesáté
Piškotové řezy po padesáté
Piškotové řezy s angreštem
Piškotové řezy s angreštem
Piškotové řezy s marmeládou a krémem
Piškotové řezy s marmeládou a krémem
Piškotové těsto
Piškotové těsto
Piškotoví medvídci
Piškotoví medvídci
Piškotovo-kávové řezy
Piškotovo-kávové řezy
  • Recepty.cz
  • Piškotové řezy s třešněmi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact