• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotové řezy s jogurtovým krémem a kiwi želé
Napište svůj komentář k receptu

Piškotové řezy s jogurtovým krémem a kiwi želé

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotové řezy s jogurtovým krémem a kiwi želé
Nahrát fotku
 

Suroviny

16 porce
    • 3
      lžíce polohrubá mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce cukr
    • tuk (Na pekáč)
    • hrubá mouka (Na pekáč)
  • Krém
    • 2
      ks bílý jogurt
    • 4
      lžíce marmeláda (Meruňková)
    • 20
      g cukr
    • 4
      lžíce šlehačka (Ušlehaná)
    • citronová šťáva
  • Želé
    • 50
      g želatina (V prášku)
    • 8
      dl voda
    • 2
      dl kiwi sirup
    • 2
      lžíce cukr
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 4
      ks kiwi
  • Na ozdobení
    • 16
      ks pomeranč (Dílků)
    • 100
      g šlehačka
    • kokos

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme tuhý sníh, po troškách do něj zašleháme cukr a potom lehce vmícháme žloutky a mouku. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáče a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 15 minut. Po vychladnutí piškot potřeme jogurtovým krémem.
2
**Krém:** Promícháme jogurt s marmeládou, cukrem, citronovou šťávou, šlehačkou, čtyřmi lžícemi želatiny, kterou oddělíme při přípravě želé a necháme v lednici asi 30 minut ztuhnout. Kiwi oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Povrch piškotu potřeme krémem a poklademe plátky kiwi.
3
**Želé:** Želatinu nasypeme do vody a necháme asi 30 minut nabobtnat. Pak přilijeme kiwi sirup, přidáme cukr, citronovou šťávu a ve vodní lázni zahřejeme maximálně na 60 °C. Necháme chladnout, jakmile začne želatina želírovat, nalijeme ji na moučník a necháme ztuhnout. Pak piškot v pekáči nakrájíme, opatrně vyndáme a jednotlivé kousky nazdobíme šlehačkou, kousky pomeranče a posypeme zeleným kokosem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika T | 10. 2. 2010 20:59

    Vynikajúci dezert, dávam 1.

  • venyss venyss | 8. 1. 2009 16:16

    co když nemám kiwi sirup?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Citronová šťáva Cukr Hrubá mouka Kiwi Kiwi sirup Kokos Marmeláda Polohrubá mouka Pomeranč Šlehačka Tuk Vejce Voda Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Kuřecí stehna na medu s jablky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Jemná česneková pomazánka

Jemná česneková pomazánka

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

93
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Bramborovo - rybí krokety
Bramborovo - rybí krokety
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Ilona Csáková (54) radikálně zhubla a šla do plavek: Tělo jako dělo!

Ilona Csáková (54) radikálně zhubla a šla do plavek: Tělo jako dělo!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

  • Recepty.cz
  • Piškotové řezy s jogurtovým krémem a kiwi želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact