Piškot: ušleháme tuhý sníh z bílků a dáme stranou. Dále ušleháme 200 g cukru, 4 žloutky, přidáme 1 dcl oleje, 1 dcl vlažné vody, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zašleháme tuhý sníh z bílků.
2
Krém: mléko a polohrubou mouku uvaříme na kaši. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem a postupně po lžících přidáváme kaši a arašídový krém. Vychladlý piškot pomažeme krémem a posypeme grankem.
Tak právě jsem dodělala a jsou moc dobré! Sice piškot je hodně nízký, ale je to mňamka, cukr jsem dělala půl moučkovej, půl třtinovej a řekla bych, že je to tak lepší. A do krému dát celý máslo je blbost! Dala jsem ani ne půlku a bylo toho až až :) Ale dobrůtka to je každopádně :)
verca
|8. 8. 2007 17:34
jak se dělá to arašídové máslo?moc by mi to pomohlo děkuji za odpověď.
Deninka
|30. 8. 2006 14:29
Nejlepší je arašídový krém jemný G&M s červeným víčkem.
Anonym
|29. 8. 2006 13:36
Recept se mi libi, arasidovy krem je mysleno "nugeta", nebo arasidove maslo?