• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Piškotové řezy po padesáté
Napište svůj komentář k receptu

Piškotové řezy po padesáté

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotové řezy po padesáté
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 8
      ks vejce
    • 8
      lžíce polohrubá mouka
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce kakao
  • Náplň
    • 1
      kg tvaroh
    • 1
      ks hera
    • 2
      ks zakysaná smetana nebo 1 velký tučnější jogurt
    • 4
      ks vanilkový cukr
  • Na ozdobu
    • 750
      g jablka cca
    • skořice
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      l voda
    • 1
      balíček želatina

Postup přípravy receptu

1
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a upečeme.
2
2.placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, do mouky přidáme 1 lžíci kakaa, a ze 4 bílků ušleháme sníh a smícháme s ušlehanými žloutky a dáme opět péct.
3
Takže budeme mít jednu placku světlou a druhou tmavou. Obě necháme vychladnout.
4
Náplň: smícháme tvaroh, smetany nebo jogurt, cukry, když je potřeba, přidáme trochu mléka a ušleháme. Poté přidáme Heru a ještě šleháme, aby byl krém pěkně hladký.
5
Ozdoba: rozpůlená oloupaná jablka dáme vařit do vody, do které jsme dali cukr podle chuti, přidáme skořici a necháme chvilku povařit a necháme vystydnout. Vlastně to bude jablkový kompot. Jablka by neměla být rozvařená. Potom jablka vyndáme a rozkrájíme na malé kousky. Šťávu použijeme na želatinu.
6
Na upečenou a vychladlou tmavou placku rozetřeme polovinu krému, na to dáme světlou placku a opět potřeme zbytkem krému. Na to dáme hustě rozkrájená jablka, posypeme skořicí a zalijeme želatinou. Podle návodu na sáčku želatiny dáme šťávu z uvařených jablek, želatinu a uvaříme. Tento krém by měl být trochu navinulý ne moc sladký. Krém si může udělat každý, jaký má rád. My nemáme rádi moc sladké a tučné krémy a tento z tvarohu nám chutná.
7
Recept vypadá složitý, ale vůbec není.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia | 6. 2. 2011 22:18

    Pokud bývá v tvarohovém krému máslo nebo Hera, nahrazuji jogurtem či zakysanou smetanou :-) Tady je obojí, tudíž já bych Heru úplně klidně vynechala.

  • Klára K. | 6. 2. 2011 22:11

    nie je to moj recept, ale mám za to, že keď nemáte radi tučné krémy, tak stačí dať pol Hery, a je to.

  • MacerkaSmitalovic | 6. 2. 2011 20:56

    JEDEN ASI HLOUPÝ DOTAZ...TA HERA V TOM KRÉMU JE POTŘEBA? NEŠLO BY TO BEZ???

  • 6Verunka 6 | 1. 8. 2009 17:09

    Řezy byly dobré, dělala jsem jako dort. 2 vaničkové tvarohy mi připadly moc řídké, a tak jsem přidala želatinový prášek za studena na zahuštění, a nemělo to chybu.

  • marie nezlakova | 22. 5. 2009 11:15

    Vážně dobrota,dávám 1 a doporučuji vyzkoušet.

  • Jana Řezníčková | 21. 5. 2009 10:30

    Jé, já na ně úplně zapomněla, na tyhle řezy! Musím to napravit a brzičko vyzkoušet!! Už se těším.....

  • marie nezlakova | 20. 5. 2009 19:12

    Tak to vypadá fantasticky!V těchto teplých dnech to bude příjemné,sladké osvěžení.Zítra se do nich pustím a dám vědět...

  • Di | 4. 3. 2007 09:54

    Recept opravdu není složitý a moučníček je lehký a nepříliš sladký. Dělala jsem ho z poloviční dávky jako dort a navrch udělala červenou želatinovou polevu (průsvitná doma nebyla a normální želatina někdy dlouho tuhne) - vypadalo to báječně. Jen jsem chtěla bílý plát trochu pokropit rumem, ale bohužel jsem si vzpomněla, až když už bylo vše hotovo. Tak třeba příště.

  • Jana z VM | 2. 3. 2007 07:21

    Tento recept jaksi zapadl, vůbec jsem si ho dosud nevšimla a přitom vypadá podle obrázku úžasně! Další inspirace na chutný moučníček.....už si ho tisknu.

  • Zdenka Kačerovská | 1. 3. 2007 16:26

    Tento řez je vynikající,pekla jsem už mnohokrát,dávám za jedna

  • bramborka | 20. 9. 2006 14:17

    Buchta se povedla,byla výborná,jen tu želatinu jsem udělala z 1/2 litru a bylo to akorát.Tak Jani děkuji za nový recept.

  • bramborka | 18. 9. 2006 11:34

    To vypadá naprosto úžasně,hned to jdu vyzkoušet.

  • Pavla | 20. 7. 2006 10:38

    Buchtu jsem zkoušela, ale je potřeba napsat, že krém se musí nechat ztuhnout a teprve pak mazat. Já ho vylila na placku a nechala ztuhnout ale těsto je pak rozmočené. JInak je moc dobrá.

  • Gábina | 18. 4. 2006 08:00

    pekla jsem v pátek a vyzkoušela jsem to s tím pudinkem. Dala jsem na 1 litr šťávy 2 vanilkové pudinky. Všem to moc chutnalo

  • Ren | 14. 4. 2006 15:35

    U nás želatina taký není v kurzu, takže ji nahrazujeme želatinou z pudinku. Vanilkový nebo jakýkoli jiný pudink (záleží na barvě) uvaříme s vitacitem nebo se šťávou. Želatina je pak chutnější. Jinak recept vypadá skvěle, vyzkouším ho...

  • Jana H. | 13. 4. 2006 19:42

    Paní Airan, s pudingem jsem to nezkoušela. Toho těsta jsou slabší placky.Zkuste to a pak napište. V tom případě bych asi ubrala na tvarohu.Té želatiny je sáček na 250 ml. Na velký plech to zas není moc. Ona udělá spíše takovou glazuru. No zbytek šťávy dát do lednice a pak vypít studenou. To je lahoda.Zkuste a napište. Ještě jsem zapomněla napsat, že piškot je výborný s višňovým nebo hruškovým kopotem.Bude foto.Jana H.

  • Airan | 13. 4. 2006 14:57

    Jani, rezy vypadaji skvele, jen zelatina u nas neni v kurzu, zamenit i s pudingem jste nezkousela? Myslim ze by to slo, co vy na to?

  • Marsí | 13. 4. 2006 12:55

    určitě ne složité, ale zato moc dobré.....ukládám...

  • Gábina | 13. 4. 2006 10:06

    to vypadá moc dobře, určitě to vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hera Jablka Kakao Polohrubá mouka Skořice Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Voda Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka z vaječného koňaku

Bábovka z vaječného koňaku

Cuketový makovec

Cuketový makovec

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Kokosová očka

Kokosová očka

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Smažené jednohubky

Smažené jednohubky

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

39
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Sekaná v bramborovém těstě
Sekaná v bramborovém…
30
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
30
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
28
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Houbařka Kateřina Brožová se raduje: Hurá rostou!

Houbařka Kateřina Brožová se raduje: Hurá rostou!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s nutellou
Piškotová roláda s nutellou
Piškotová roláda univerzální
Piškotová roláda univerzální
Piškotové řezy s angreštem
Piškotové řezy s angreštem
Piškotové řezy s marmeládou a krémem
Piškotové řezy s marmeládou a krémem
Piškotové řezy s třešněmi
Piškotové řezy s třešněmi
  • Recepty.cz
  • Piškotové řezy po padesáté
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact