1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a upečeme.
2
2.placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, do mouky přidáme 1 lžíci kakaa, a ze 4 bílků ušleháme sníh a smícháme s ušlehanými žloutky a dáme opět péct.
3
Takže budeme mít jednu placku světlou a druhou tmavou. Obě necháme vychladnout.
4
Náplň: smícháme tvaroh, smetany nebo jogurt, cukry, když je potřeba, přidáme trochu mléka a ušleháme. Poté přidáme Heru a ještě šleháme, aby byl krém pěkně hladký.
5
Ozdoba: rozpůlená oloupaná jablka dáme vařit do vody, do které jsme dali cukr podle chuti, přidáme skořici a necháme chvilku povařit a necháme vystydnout. Vlastně to bude jablkový kompot. Jablka by neměla být rozvařená. Potom jablka vyndáme a rozkrájíme na malé kousky. Šťávu použijeme na želatinu.
6
Na upečenou a vychladlou tmavou placku rozetřeme polovinu krému, na to dáme světlou placku a opět potřeme zbytkem krému. Na to dáme hustě rozkrájená jablka, posypeme skořicí a zalijeme želatinou. Podle návodu na sáčku želatiny dáme šťávu z uvařených jablek, želatinu a uvaříme. Tento krém by měl být trochu navinulý ne moc sladký. Krém si může udělat každý, jaký má rád. My nemáme rádi moc sladké a tučné krémy a tento z tvarohu nám chutná.
JEDEN ASI HLOUPÝ DOTAZ...TA HERA V TOM KRÉMU JE POTŘEBA? NEŠLO BY TO BEZ???
6Verunka 6
|1. 8. 2009 17:09
Řezy byly dobré, dělala jsem jako dort. 2 vaničkové tvarohy mi připadly moc řídké, a tak jsem přidala želatinový prášek za studena na zahuštění, a nemělo to chybu.
marie nezlakova
|22. 5. 2009 11:15
Vážně dobrota,dávám 1 a doporučuji vyzkoušet.
Jana Řezníčková
|21. 5. 2009 10:30
Jé, já na ně úplně zapomněla, na tyhle řezy! Musím to napravit a brzičko vyzkoušet!! Už se těším.....
marie nezlakova
|20. 5. 2009 19:12
Tak to vypadá fantasticky!V těchto teplých dnech to bude příjemné,sladké osvěžení.Zítra se do nich pustím a dám vědět...
Di
|4. 3. 2007 09:54
Recept opravdu není složitý a moučníček je lehký a nepříliš sladký. Dělala jsem ho z poloviční dávky jako dort a navrch udělala červenou želatinovou polevu (průsvitná doma nebyla a normální želatina někdy dlouho tuhne) - vypadalo to báječně. Jen jsem chtěla bílý plát trochu pokropit rumem, ale bohužel jsem si vzpomněla, až když už bylo vše hotovo. Tak třeba příště.
Jana z VM
|2. 3. 2007 07:21
Tento recept jaksi zapadl, vůbec jsem si ho dosud nevšimla a přitom vypadá podle obrázku úžasně! Další inspirace na chutný moučníček.....už si ho tisknu.
Zdenka Kačerovská
|1. 3. 2007 16:26
Tento řez je vynikající,pekla jsem už mnohokrát,dávám za jedna
bramborka
|20. 9. 2006 14:17
Buchta se povedla,byla výborná,jen tu želatinu jsem udělala z 1/2 litru a bylo to akorát.Tak Jani děkuji za nový recept.
bramborka
|18. 9. 2006 11:34
To vypadá naprosto úžasně,hned to jdu vyzkoušet.
Pavla
|20. 7. 2006 10:38
Buchtu jsem zkoušela, ale je potřeba napsat, že krém se musí nechat ztuhnout a teprve pak mazat. Já ho vylila na placku a nechala ztuhnout ale těsto je pak rozmočené. JInak je moc dobrá.
Gábina
|18. 4. 2006 08:00
pekla jsem v pátek a vyzkoušela jsem to s tím pudinkem. Dala jsem na 1 litr šťávy 2 vanilkové pudinky. Všem to moc chutnalo
Ren
|14. 4. 2006 15:35
U nás želatina taký není v kurzu, takže ji nahrazujeme želatinou z pudinku. Vanilkový nebo jakýkoli jiný pudink (záleží na barvě) uvaříme s vitacitem nebo se šťávou. Želatina je pak chutnější. Jinak recept vypadá skvěle, vyzkouším ho...
Jana H.
|13. 4. 2006 19:42
Paní Airan, s pudingem jsem to nezkoušela. Toho těsta jsou slabší placky.Zkuste to a pak napište. V tom případě bych asi ubrala na tvarohu.Té želatiny je sáček na 250 ml. Na velký plech to zas není moc. Ona udělá spíše takovou glazuru. No zbytek šťávy dát do lednice a pak vypít studenou. To je lahoda.Zkuste a napište. Ještě jsem zapomněla napsat, že piškot je výborný s višňovým nebo hruškovým kopotem.Bude foto.Jana H.
Airan
|13. 4. 2006 14:57
Jani, rezy vypadaji skvele, jen zelatina u nas neni v kurzu, zamenit i s pudingem jste nezkousela? Myslim ze by to slo, co vy na to?
Marsí
|13. 4. 2006 12:55
určitě ne složité, ale zato moc dobré.....ukládám...