• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda s mascarpone
Napište svůj komentář k receptu

Piškotová roláda s mascarpone

0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 45
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • KORPUS
    • 5
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • 5
      lžíce hladká mouka
  • KRÉM
    • 400
      g smetana ke šlehání
    • 500
      g mascarpone
    • 5
      lžíce moučkový cukr
    • ovoce na ozdobení
    • kakao při čokoládové variantě
    • potravinářské barvivo není nutné

Postup přípravy receptu

1
Nejprve vyšleháme bílky společně se solí, poté ušleháme žloutky s cukrem do světlého krému. Během šlehání můžeme přidat 1-2 lžíce teplé vody. Pak přisypeme mouku a krátce prošleháme. Nakonec zapracujeme sníh z bílků. Pokud chceme roládu čokoládovou, můžeme dle chuti přimíchat kakaový prášek.

RADA: Šlehání sněhu

2
Plech vyložíme pečicím papírem, opatrně na něj nalijeme těsto a rovnoměrně jej rozetřeme. Pečeme na 180 °C po dobu 10 minut. Poté troubu vypneme a necháme těsto dojít, přibližně 5 minut.
3
Ještě horké těsto zakryjeme čistou utěrkou a překlopíme na pracovní plochu. Opatrně sundáme pečicí papír a pomocí utěrky plát těsta zarolujeme a necháme vychladnout.

RADA: Jak rolovat roládu, aby se nepotrhala?

4
Mezitím si připravíme krém. Smetanu ušleháme do tuha. Mascarpone zamícháme s cukrem a postupně přimícháme šlehačku. Při variantě s ovocem můžeme použít trochu červeného barviva pro lepší vzhled.
5
Vychlazené těsto opatrně rozrolujeme, potřeme dvěma třetinami krému, opatrně svineme do rolády a necháme vychladit v lednici. Před podáváním natřeme zbytek krému na vrchní část dezertu a ozdobíme ovocem nebo polejeme rozpuštěnou čokoládou. (Pokud zvolíme variantu s čokoládou, můžeme na ještě teplou polevu, která se nalila na roládu, přidat kousky čokolády.) DOBROU CHUŤ!!

RADA: Poleva patří do chladna

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Roláda LAURA

Roláda LAURA

Piškotová roláda s krémem z mascarpone

Piškotová roláda s krémem z mascarpone

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Mascarpone Moučkový cukr Ovoce Potravinářské barvivo Smetana ke šlehání Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drobenkový tvarohový dort

Drobenkový tvarohový dort

Dietní pečené kuře s rýží

Dietní pečené kuře s rýží

Lívance s tvarglemi

Lívance s tvarglemi

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

Hrášková polévka s česnekovými…

Pikantní kuřecí nugetky

Pikantní kuřecí nugetky

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Krowky

Krowky

Kokosový piškot - korpus

Kokosový piškot - korpus

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

30
Ořechová bábovka III.
Ořechová bábovka III.
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Buřty na pivu
Buřty na pivu
20
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …
17
Makronky se třemi náplněmi
Makronky se třemi…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Piškotová roláda podle Lidušky
Piškotová roláda podle Lidušky
Piškotová roláda s čerstvým ovocem
Piškotová roláda s čerstvým ovocem
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s nutellou
Piškotová roláda s nutellou
Piškotová roláda univerzální
Piškotová roláda univerzální
Piškotové řezy po padesáté
Piškotové řezy po padesáté
  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda s mascarpone
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact