• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda s mascarpone
Napište svůj komentář k receptu

Piškotová roláda s mascarpone

0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 45
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • KORPUS
    • 5
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • 5
      lžíce hladká mouka
  • KRÉM
    • 400
      g smetana ke šlehání
    • 500
      g mascarpone
    • 5
      lžíce moučkový cukr
    • ovoce na ozdobení
    • kakao při čokoládové variantě
    • potravinářské barvivo není nutné

Postup přípravy receptu

1
Nejprve vyšleháme bílky společně se solí, poté ušleháme žloutky s cukrem do světlého krému. Během šlehání můžeme přidat 1-2 lžíce teplé vody. Pak přisypeme mouku a krátce prošleháme. Nakonec zapracujeme sníh z bílků. Pokud chceme roládu čokoládovou, můžeme dle chuti přimíchat kakaový prášek.

RADA: Šlehání sněhu

2
Plech vyložíme pečicím papírem, opatrně na něj nalijeme těsto a rovnoměrně jej rozetřeme. Pečeme na 180 °C po dobu 10 minut. Poté troubu vypneme a necháme těsto dojít, přibližně 5 minut.
3
Ještě horké těsto zakryjeme čistou utěrkou a překlopíme na pracovní plochu. Opatrně sundáme pečicí papír a pomocí utěrky plát těsta zarolujeme a necháme vychladnout.

RADA: Jak rolovat roládu, aby se nepotrhala?

4
Mezitím si připravíme krém. Smetanu ušleháme do tuha. Mascarpone zamícháme s cukrem a postupně přimícháme šlehačku. Při variantě s ovocem můžeme použít trochu červeného barviva pro lepší vzhled.
5
Vychlazené těsto opatrně rozrolujeme, potřeme dvěma třetinami krému, opatrně svineme do rolády a necháme vychladit v lednici. Před podáváním natřeme zbytek krému na vrchní část dezertu a ozdobíme ovocem nebo polejeme rozpuštěnou čokoládou. (Pokud zvolíme variantu s čokoládou, můžeme na ještě teplou polevu, která se nalila na roládu, přidat kousky čokolády.) DOBROU CHUŤ!!

RADA: Poleva patří do chladna

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Roláda LAURA

Roláda LAURA

Piškotová roláda s krémem z mascarpone

Piškotová roláda s krémem z mascarpone

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Mascarpone Moučkový cukr Ovoce Potravinářské barvivo Smetana ke šlehání Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Játrová čína

Játrová čína

Těstoviny s olivami

Těstoviny s olivami

Duo bábovka

Duo bábovka

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí…

Domácí pizza podle Míši

Domácí pizza podle Míši

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

58
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
49
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
47
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
46
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
37
Vosí hnízda III.
Vosí hnízda III.

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Miss ČR z roku 2000 Michaela Salačová: Život bez plastik jí svědčí!

Miss ČR z roku 2000 Michaela Salačová: Život bez plastik jí svědčí!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Piškotová roláda podle Lidušky
Piškotová roláda podle Lidušky
Piškotová roláda s čerstvým ovocem
Piškotová roláda s čerstvým ovocem
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s nutellou
Piškotová roláda s nutellou
Piškotová roláda univerzální
Piškotová roláda univerzální
Piškotové řezy po padesáté
Piškotové řezy po padesáté
  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda s mascarpone
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact