• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda s mascarpone
Napište svůj komentář k receptu

Piškotová roláda s mascarpone

0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 45
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • KORPUS
    • 5
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • 5
      lžíce hladká mouka
  • KRÉM
    • 400
      g smetana ke šlehání
    • 500
      g mascarpone
    • 5
      lžíce moučkový cukr
    • ovoce na ozdobení
    • kakao při čokoládové variantě
    • potravinářské barvivo není nutné

Postup přípravy receptu

1
Nejprve vyšleháme bílky společně se solí, poté ušleháme žloutky s cukrem do světlého krému. Během šlehání můžeme přidat 1-2 lžíce teplé vody. Pak přisypeme mouku a krátce prošleháme. Nakonec zapracujeme sníh z bílků. Pokud chceme roládu čokoládovou, můžeme dle chuti přimíchat kakaový prášek.

RADA: Šlehání sněhu

2
Plech vyložíme pečicím papírem, opatrně na něj nalijeme těsto a rovnoměrně jej rozetřeme. Pečeme na 180 °C po dobu 10 minut. Poté troubu vypneme a necháme těsto dojít, přibližně 5 minut.
3
Ještě horké těsto zakryjeme čistou utěrkou a překlopíme na pracovní plochu. Opatrně sundáme pečicí papír a pomocí utěrky plát těsta zarolujeme a necháme vychladnout.

RADA: Jak rolovat roládu, aby se nepotrhala?

4
Mezitím si připravíme krém. Smetanu ušleháme do tuha. Mascarpone zamícháme s cukrem a postupně přimícháme šlehačku. Při variantě s ovocem můžeme použít trochu červeného barviva pro lepší vzhled.
5
Vychlazené těsto opatrně rozrolujeme, potřeme dvěma třetinami krému, opatrně svineme do rolády a necháme vychladit v lednici. Před podáváním natřeme zbytek krému na vrchní část dezertu a ozdobíme ovocem nebo polejeme rozpuštěnou čokoládou. (Pokud zvolíme variantu s čokoládou, můžeme na ještě teplou polevu, která se nalila na roládu, přidat kousky čokolády.) DOBROU CHUŤ!!

RADA: Poleva patří do chladna

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Roláda LAURA

Roláda LAURA

Piškotová roláda s krémem z mascarpone

Piškotová roláda s krémem z mascarpone

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Mascarpone Moučkový cukr Ovoce Potravinářské barvivo Smetana ke šlehání Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Mrkvový salát

Mrkvový salát

Trvanlivé sušenky

Trvanlivé sušenky

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

191
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
31
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
30
Ředkvičková pomazánka se sýrem
Ředkvičková pomazánka se…
22
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
22
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Piškotová roláda podle Lidušky
Piškotová roláda podle Lidušky
Piškotová roláda s čerstvým ovocem
Piškotová roláda s čerstvým ovocem
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s nutellou
Piškotová roláda s nutellou
Piškotová roláda univerzální
Piškotová roláda univerzální
Piškotové řezy po padesáté
Piškotové řezy po padesáté
  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda s mascarpone
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact