• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda s čerstvým ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

autor: žabička123
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotová roláda s čerstvým ovocem
Nahrát fotku
 

Suroviny

15 porce
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce horká voda
    • 180
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce olej
    • 150
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • marmeláda
    • mleté mandle
    • 350
      ml mléko
    • 200
      g hera
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

1
Na korpus potřebujeme:
2
* Vejce, horká voda, moučkový cukr, olej, hladká mouka, prášek do pečiva
3
* Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem, pak přilijeme horkou vodu a olej. Vše řádně vyšleháme.
4
* V další nádobě si ušleháme bílky v krásný sníh.
5
* Sníh pomalu vmícháme do žloutků, pak jemně vmícháme ještě mouku a prášek do pečiva.
6
* Na plech nachystáme pečící papír a směs na něj vlijeme.
7
* Pečeme v předehřáté troubě na 160-180°C, dokud těsto neztmavne, asi 20 minut.
8
* Upečené těsto srolujeme pomocí mokré utěrky a pečícího papíru do tvaru rolády, aby nám pak nepopraskala, a necháme vychladnout.
9
Do krému potřebujeme:
10
* Heru (která musí být alespoň hodinu vytažená z ledničky, aby změkla), pudink, mléko a krupicový cukr
11
* Uvaříme si pudink dle návodu na obalu, ale použijeme menší množství mléka, než je psáno.
12
* V mixéru si ušleháme změklou Heru, do které vešleháme cukr a zchladlý pudink a vše vyšleháme v krém.
13
* Zchladlou roládu rozbalíme, potřeme marmeládou, krémem a poklademe na kostičky (o velikosti asi 0,5x0,5 cm) nakrájené čerstvé ovoce. Vše zase srolujeme do tvaru rolády.
14
* Roládu potřeme zbytkem krému a posypeme mletými mandlemi.
15
* Roládu dáme ztuhnout do lednice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč s čerstvým ovocem

Koláč s čerstvým ovocem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Omeleta s čerstvým špenátem a sýrem

Omeleta s čerstvým špenátem a sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Děti Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé ovoce Cukr krupice Hera Hladká mouka Horká voda Marmeláda Mléko Mleté mandle Moučkový cukr Olej Prášek do pečiva Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zavináče

Zavináče

Mrkvánky

Mrkvánky

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Koláč švestkový s drobenkou

Koláč švestkový s drobenkou

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Prdelačka z jelítka - jíšková
Prdelačka z jelítka -…
15
Lasagne s mletým masem
Lasagne s mletým masem
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Nestoudná Karin Krajčo Babinská: Rochnila se nahá v jídle!

Nestoudná Karin Krajčo Babinská: Rochnila se nahá v jídle!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

Další doporučené recepty:

Piškotová buchta se zakysanou smetanou a ovocem
Piškotová buchta se zakysanou smetanou…
Piškotová mňamka
Piškotová mňamka
Piškotová roláda podle Lidušky
Piškotová roláda podle Lidušky
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s nutellou
Piškotová roláda s nutellou
  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda s čerstvým ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact