• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda s čerstvým ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

autor: žabička123
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotová roláda s čerstvým ovocem
Nahrát fotku
 

Suroviny

15 porce
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce horká voda
    • 180
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce olej
    • 150
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • marmeláda
    • mleté mandle
    • 350
      ml mléko
    • 200
      g hera
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

1
Na korpus potřebujeme:
2
* Vejce, horká voda, moučkový cukr, olej, hladká mouka, prášek do pečiva
3
* Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem, pak přilijeme horkou vodu a olej. Vše řádně vyšleháme.
4
* V další nádobě si ušleháme bílky v krásný sníh.
5
* Sníh pomalu vmícháme do žloutků, pak jemně vmícháme ještě mouku a prášek do pečiva.
6
* Na plech nachystáme pečící papír a směs na něj vlijeme.
7
* Pečeme v předehřáté troubě na 160-180°C, dokud těsto neztmavne, asi 20 minut.
8
* Upečené těsto srolujeme pomocí mokré utěrky a pečícího papíru do tvaru rolády, aby nám pak nepopraskala, a necháme vychladnout.
9
Do krému potřebujeme:
10
* Heru (která musí být alespoň hodinu vytažená z ledničky, aby změkla), pudink, mléko a krupicový cukr
11
* Uvaříme si pudink dle návodu na obalu, ale použijeme menší množství mléka, než je psáno.
12
* V mixéru si ušleháme změklou Heru, do které vešleháme cukr a zchladlý pudink a vše vyšleháme v krém.
13
* Zchladlou roládu rozbalíme, potřeme marmeládou, krémem a poklademe na kostičky (o velikosti asi 0,5x0,5 cm) nakrájené čerstvé ovoce. Vše zase srolujeme do tvaru rolády.
14
* Roládu potřeme zbytkem krému a posypeme mletými mandlemi.
15
* Roládu dáme ztuhnout do lednice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč s čerstvým ovocem

Koláč s čerstvým ovocem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Omeleta s čerstvým špenátem a sýrem

Omeleta s čerstvým špenátem a sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Děti Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé ovoce Cukr krupice Hera Hladká mouka Horká voda Marmeláda Mléko Mleté mandle Moučkový cukr Olej Prášek do pečiva Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka s kapáním

Kuřecí polévka s kapáním

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví II.

2x křenová omáčka se smetanou

2x křenová omáčka se smetanou

Chléb

Chléb

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí…
15
Kuře a la kachna II.
Kuře a la kachna II.
14
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz 11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Piškotová buchta se zakysanou smetanou a ovocem
Piškotová buchta se zakysanou smetanou…
Piškotová mňamka
Piškotová mňamka
Piškotová roláda podle Lidušky
Piškotová roláda podle Lidušky
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s nutellou
Piškotová roláda s nutellou
  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda s čerstvým ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact