• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda s čerstvým ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

autor: žabička123
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotová roláda s čerstvým ovocem
Nahrát fotku
 

Suroviny

15 porce
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce horká voda
    • 180
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce olej
    • 150
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • marmeláda
    • mleté mandle
    • 350
      ml mléko
    • 200
      g hera
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

1
Na korpus potřebujeme:
2
* Vejce, horká voda, moučkový cukr, olej, hladká mouka, prášek do pečiva
3
* Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem, pak přilijeme horkou vodu a olej. Vše řádně vyšleháme.
4
* V další nádobě si ušleháme bílky v krásný sníh.
5
* Sníh pomalu vmícháme do žloutků, pak jemně vmícháme ještě mouku a prášek do pečiva.
6
* Na plech nachystáme pečící papír a směs na něj vlijeme.
7
* Pečeme v předehřáté troubě na 160-180°C, dokud těsto neztmavne, asi 20 minut.
8
* Upečené těsto srolujeme pomocí mokré utěrky a pečícího papíru do tvaru rolády, aby nám pak nepopraskala, a necháme vychladnout.
9
Do krému potřebujeme:
10
* Heru (která musí být alespoň hodinu vytažená z ledničky, aby změkla), pudink, mléko a krupicový cukr
11
* Uvaříme si pudink dle návodu na obalu, ale použijeme menší množství mléka, než je psáno.
12
* V mixéru si ušleháme změklou Heru, do které vešleháme cukr a zchladlý pudink a vše vyšleháme v krém.
13
* Zchladlou roládu rozbalíme, potřeme marmeládou, krémem a poklademe na kostičky (o velikosti asi 0,5x0,5 cm) nakrájené čerstvé ovoce. Vše zase srolujeme do tvaru rolády.
14
* Roládu potřeme zbytkem krému a posypeme mletými mandlemi.
15
* Roládu dáme ztuhnout do lednice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč s čerstvým ovocem

Koláč s čerstvým ovocem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Omeleta s čerstvým špenátem a sýrem

Omeleta s čerstvým špenátem a sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Děti Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé ovoce Cukr krupice Hera Hladká mouka Horká voda Marmeláda Mléko Mleté mandle Moučkový cukr Olej Prášek do pečiva Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy naší babičky

Ořechové řezy naší babičky

Cuba libre

Cuba libre

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Kuře na pomerančích

Kuře na pomerančích

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Fazolový salát - rychle a chutně

Fazolový salát - rychle a chutně

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

105
Dýňová tortila
Dýňová tortila
67
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
63
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
63
Máslové řízky
Máslové řízky
43
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Legenda Ozzy Osbourne (†76): Příčina smrti odhalena!

Legenda Ozzy Osbourne (†76): Příčina smrti odhalena!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Piškotová buchta se zakysanou smetanou a ovocem
Piškotová buchta se zakysanou smetanou…
Piškotová mňamka
Piškotová mňamka
Piškotová roláda podle Lidušky
Piškotová roláda podle Lidušky
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s nutellou
Piškotová roláda s nutellou
  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda s čerstvým ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact