• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda pro začátečnice
Napište svůj komentář k receptu

Piškotová roláda pro začátečnice

autor: 2malasisi2
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 74
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotová roláda pro začátečnice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme sníh a zašleháváme po částech cukr do velmi tuhého sněhu. Pak na nejmenší stupeň šlehače zašleháme žloutky. Ručně opatrně vmícháme po částech mouku s olejem. Pečeme na pečícím papíru cca 15-20 min. při 175 °C. Po upečení necháme plát 2 minuty stát. Pak nahoru položíme další kus pečícího papíru, piškot uvolníme z plechu a obrátíme na podložku. Vrchní papír sloupneme, povrch poprášíme polohrubou moukou (ne kakaem ani cukrem) a papír položíme zpět. Teď roládu smotáme a necháme vychladnout.
2
Plníme krémy podle své chuti nebo jen marmeládou.
3
Tento recept není z mé hlavy, ale snad se bude hodit pro ty, kterým se roláda při motání trhá, jako se to stávalo mně. Já osobně peču na alobalu a i s alobalem smotám do vychladnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fofr piškotová roláda

Fofr piškotová roláda

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda univerzální

Piškotová roláda univerzální

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miroslava Severová | 14. 1. 2008 12:04

    Četla jsem si ten postup několikrát, jsem z toho nějaká zmatená. Já normálně peču piškot, i jiné těsto, které chci smotat na roládu na pečícím papíru, po vytažení z trouby také nechám asi dvě minuty stát, a pak normálně smotám i s papírem. Nechám do druhého dne, nebo stačí do úplného vychladnutí a pak rozmotávám a papír lze lehce stáhnout, normálně namažu krémem nebo marmoškou a znovu opět smotám do původní podoby.

  • Květoslava Cimpová | 11. 1. 2008 20:41

    Já přikryji právě upečenou roládu suchou utěrkou a jdu hned dělat krém. Roláda se pod utěrkou lehce zapaří. Po vychladnutí ji potřu krémem a smotám.Pokud jí potíráme marmeládou, tak není vůbec třeba na nic čekat, jen ji trochu nechat vychladnout, vlažnou potřít a svinout.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Pečení Jednoduchá snídaně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Polohrubá mouka Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobrý perník

Dobrý perník

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Kynuté máslové koláčky

Kynuté máslové koláčky

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

303
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
86
Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Masové kuličky v…
59
Těstoviny s rajčaty a vodkou
Těstoviny s rajčaty a…
58
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
46
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda pro začátečnice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact