Potřeme plech máslem, položíme na něj pergamenový papír a papír rovněž potřeme máslem.
2
Vejce ušleháme s vodou, cukrem a solí tak, aby pěnová hmota byla světlá a jemná. Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smícháme, prosejeme do pěnové hmoty a opatrně vmícháme. Piškotové těsto vlijeme na připravený plech a stěrkou rozetřeme. Těsto na piškotovou roládu pečeme ve středu předehřáté trouby na 230 °C. Těsto je upečené, je-li při dotyku pružné. Obvykle za 4 - 5 minut. Peče-li se příliš dlouho, rozlomí se pak při rolování.
3
Na pracovní desku položíme utěrku, která je navlhčená nebo posypaná cukrem a vyklopíme na ni upečený piškot. Ihned jej potřeme želé nebo marmeládou a srolujeme.
4
Piškot, který chceme naplnit šlehačkou nebo máslovým krémem, necháme vychladnout přikrytý vlhkou utěrkou, aby se při rolování nerozlomil. Roládu po naplnění pocukrujeme, ozdobíme šlehačkou nebo máslovým krémem a čerstvým ovocem, čokoládovými šupinkami nebo něčím podobným.
Dobrý den! Rozhodla jsem se vyzkoušet tento recept a bohužel jsem narazila na pár problémů, které tady chci napsat, abyste neopakovali moje chyby.
1) předehřejte si pořádně troubu
2) nepřipalte těsto
3) to těsto mi popraskalo i když nevím proč :´(
Tady je moje doporučení:
1) použijte krém s příchutí slaný karamel
2) když vám to nepůjde, zavolejte maminku
Hezký den všem a užijte si tento recept! Určitě stojí za zkoušku!
Nevím, ale používám hnědý pečící papír a nikdy se mi nestalo, aby se nalepil na plech. Sádlem nebo jiným tukem potřu pečící papír a boky plechu aby se na něj nenalepilo těsto, to ano.
Máslem potírame plech proto, aby se nám k němu pečící papír během pěcení nepřilepil a my jsme potom mohli roládu krásne srolovat.
Tezz
|9. 5. 2012 19:25
vyborné jako nápln je jedno pomazankove máslo ( bez přichuti ) k tomu jednu šlehačku, nejaky ten ztužovat a jeste k tomu pár lžiček vaječného likeru)) opravdu mnamooozni )