• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda podle Lidušky
Napište svůj komentář k receptu

Piškotová roláda podle Lidušky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotová roláda podle Lidušky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 40
      g škrobová moučka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 60
      g polohrubá mouka
    • 4
      lžíce horká voda
    • 100
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Potřeme plech máslem, položíme na něj pergamenový papír a papír rovněž potřeme máslem.
2
Vejce ušleháme s vodou, cukrem a solí tak, aby pěnová hmota byla světlá a jemná. Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smícháme, prosejeme do pěnové hmoty a opatrně vmícháme. Piškotové těsto vlijeme na připravený plech a stěrkou rozetřeme. Těsto na piškotovou roládu pečeme ve středu předehřáté trouby na 230 °C. Těsto je upečené, je-li při dotyku pružné. Obvykle za 4 - 5 minut. Peče-li se příliš dlouho, rozlomí se pak při rolování.
3
Na pracovní desku položíme utěrku, která je navlhčená nebo posypaná cukrem a vyklopíme na ni upečený piškot. Ihned jej potřeme želé nebo marmeládou a srolujeme.
4
Piškot, který chceme naplnit šlehačkou nebo máslovým krémem, necháme vychladnout přikrytý vlhkou utěrkou, aby se při rolování nerozlomil. Roládu po naplnění pocukrujeme, ozdobíme šlehačkou nebo máslovým krémem a čerstvým ovocem, čokoládovými šupinkami nebo něčím podobným.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

(ne)Kynutý závin podle Lidušky

(ne)Kynutý závin podle Lidušky

Makový (ořechový) závin od Lidušky

Makový (ořechový) závin od Lidušky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#338047) | 5. 7. 2023 17:05

    Dobrý den! Rozhodla jsem se vyzkoušet tento recept a bohužel jsem narazila na pár problémů, které tady chci napsat, abyste neopakovali moje chyby. 1) předehřejte si pořádně troubu 2) nepřipalte těsto 3) to těsto mi popraskalo i když nevím proč :´( Tady je moje doporučení: 1) použijte krém s příchutí slaný karamel 2) když vám to nepůjde, zavolejte maminku Hezký den všem a užijte si tento recept! Určitě stojí za zkoušku! :)

  • Zuzka
    Zuzka | 23. 5. 2012 12:29

    Nevím, ale používám hnědý pečící papír a nikdy se mi nestalo, aby se nalepil na plech. Sádlem nebo jiným tukem potřu pečící papír a boky plechu aby se na něj nenalepilo těsto, to ano.

  • Dana143 | 23. 5. 2012 08:59

    Máslem potírame plech proto, aby se nám k němu pečící papír během pěcení nepřilepil a my jsme potom mohli roládu krásne srolovat.

  • Tezz | 9. 5. 2012 19:25

    vyborné jako nápln je jedno pomazankove máslo ( bez přichuti ) k tomu jednu šlehačku, nejaky ten ztužovat a jeste k tomu pár lžiček vaječného likeru)) opravdu mnamooozni :D :))

  • Zuzka
    Zuzka | 16. 4. 2012 09:21

    Není mi jasné, proč plech potírat máslem i pod pečícím papírem? :-\

  • Dana143 | 15. 4. 2012 12:25

    Roláda je moc výborná. Už jsem ji vyzkoušela. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené DIA Dezerty Prosinec Snídaně Dopolední svačina Pečení Pražení Děti Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Horká voda Polohrubá mouka Prášek do pečiva Škrobová moučka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Halušky se zelím

Halušky se zelím

Domácí veka

Domácí veka

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a…

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Salát z čínského nebo pekingského zelí s ananasem

Salát z čínského nebo pekingského…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

83
Vanilkové semifredo
Vanilkové semifredo
44
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
33
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
32
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Piškotová bábovka s kokosem
Piškotová bábovka s kokosem
Piškotová buchta se zakysanou smetanou a ovocem
Piškotová buchta se zakysanou smetanou…
Piškotová mňamka
Piškotová mňamka
Piškotová roláda s čerstvým ovocem
Piškotová roláda s čerstvým ovocem
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s mascarpone
  • Recepty.cz
  • Piškotová roláda podle Lidušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact