Připravíme si běžný máslový krém. Na kolečko sušenky dáme kousek krému a do něho nastojato zapíchneme 2 slepené piškoty, což je tělíčko. Z každé strany přilepíme po 1 piškotu, to jsou křidélka. Hlavičku vytvoříme tak, že opět slepíme 2 piškoty a do spoje vložíme malinký trojuhelníček z červeného papíru jako zobáček a nahoru vystřižený hřebínek.
2
Z obou boků hlavičky píchneme po 1 hřebíčku, tím dostaneme očka. Nakonec krémem slepíme hlavičku s tělíčkem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Katka Sequensová
|23. 3. 2008 13:52
Tady k tomu by se hodila fotka, sice fanazii mam, ale uplne presne jsem nepochopila slepovani piskotu :o(
Jana
|14. 4. 2006 11:20
Aby bylo kuřátko celé jedlé, je lepší udělat hřebínek a zobáček vykrojený z čereného želé a oči namalovat čokoládou. Stejně nechápu, jak se do piškotů dá vmáčknout hřebíček! Já jsem dělala kuřátka jednodušeji, když mi zbyl máslový krém: dva piškoty slepit k sobě, nalepit nastojato na třetí položený a ozdobit želé a čokoládou.