Piškotové těsto: Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme ostatní ingredience a šleháme. Na plech si dáme pečící papír, nalijeme na něj těsto a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C cca na 25 minut. Po vychladnutí sundáme pečící papír a dáme zpět na plech nebo na tác.
Krém: Dáme si do šlehací misky smetanu a ztužovač a ušleháme z toho šlehačku, osladíme a přidáme zakysané smetany, už jen zamícháme dohromady vařečkou. Natřeme na úplně vychladlý piškot a poklademe na kolečka nakrájenými jahodami, těsně vedle sebe. Dáme do lednice.
3
Želatina: Želatinu v prášku si nasypeme do kastrůlku, zalijeme půl litrem vody, osladíme a zahřejeme za stálého míchání na cca max 80 °C ( nevařit ). Necháme vychladnout za občasného míchání do mírného ztuhnutí, poté nalijeme na buchtu na jahody a rovnoměrně rozetřeme. Hrozně dlouho trvalo, než želatina začala tuhnout, musela jsem jí dát vlažnou do lednice, aby mi ztuhla :-)
4
Hotovou buchtu uchováváme v lednici, je velice dobrá chlazená.