Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme trošku rumu, vmícháme mouku s vanilkovým cukrem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto dáme do vymazané bábovkové formy, pečeme na 175 °C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
rwerwe
|19. 3. 2017 17:31
Recept na nic. testo ze zloutku, cukru a mouky je natolik tuhe, ze nelze setrne vnichat snih, protoze se tvori cucky.
Martinka
|10. 3. 2016 13:30
Vážně nejlepší bábovka ze všech také doporučuji všem ;-)
Bára
|11. 8. 2014 15:20
Z trouby vytahujte až po vychladnutí. Já když peču piškot, tak troubu pootevřu a až trouba vychladne pak teprve vyndávám. Piškot reaguje na velkou změnu tepla
Veronika
|10. 5. 2014 16:50
Tak větší ekl jsme doma neměli ... Co může komu chutnat na to hmotě konzistence pečeného molitanu?
zuwi
|24. 8. 2013 18:27
Pokud s ní bouchnete, klepnete, nebo tak, může těsto spadnout.
Tento recept se opravdu bez prdopeče obejde. Bílky ušlehat zvlášť a na závěr volně vmíchat vařečkou do těsta a je to tak nadýchané, že forma je skoro plná :-) Nejlepší bábovka ze všech!
Mary-Loo
|8. 4. 2013 14:51
Mohla bych se zeptat šikovnějších a zkušenějších proč mi vždycky ale fakt vždycky piškotový těsto spadne po vyndání z trouby?? Vyndavám to krásný nadýchaný a za pár minut je z toho zcvrklý cosi... Prosím o radu.. :-\
Mary-Loo
|8. 4. 2013 14:51
Mohla bych se zeptat šikovnějších a zkušenějších proč mi vždycky ale fakt vždycky piškotový těsto spadne po vyndání z trouby?? Vyndavám to krásný nadýchaný a za pár minut je z toho zcvrklý cosi... Prosím o radu.. :-\
.
|17. 2. 2013 12:05
jo od toho se šlehaj vejce a dává sníh
Berta
|17. 2. 2013 12:03
šmarjá už jste někdy viděli dávat prdopeč do piškotu? nepatří tam. O:-)
vyzkoušela jsem 3 místní recepty na bábovku, všechny byly super, ale tahle je jedinečná...Rum tam nedávám a prdopeč radši 1/3 - pro zichr :-) A je to tak nadýchané, že bych nevěřila, že taková bábovka existuje, mňam ;-)
lleennaa
|27. 8. 2012 09:38
Dělala jsem bez kypřícího prášku a povedla se. Když dělám plech piškotové bublaniny, taky dávám jen čtvrtku sáčku prdopeču a ještě se mi nestalo, že by se nepovedlo.
Jinak bábovka zmizela během chvíle. :-)
Kamila
|1. 4. 2012 14:58
Ale prdopeč tam být nemusí, tím spíše, když je to piškotová bábovka. Stejnou funkci jako kypřící prášek vám tam udělají dobře ušlehaná vejce. :-!