Recept na nic. testo ze zloutku, cukru a mouky je natolik tuhe, ze nelze setrne vnichat snih, protoze se tvori cucky.
Vážně nejlepší bábovka ze všech také doporučuji všem ;-)
Z trouby vytahujte až po vychladnutí. Já když peču piškot, tak troubu pootevřu a až trouba vychladne pak teprve vyndávám. Piškot reaguje na velkou změnu tepla
Tak větší ekl jsme doma neměli ... Co může komu chutnat na to hmotě konzistence pečeného molitanu?
Pokud s ní bouchnete, klepnete, nebo tak, může těsto spadnout.
Tento recept se opravdu bez prdopeče obejde. Bílky ušlehat zvlášť a na závěr volně vmíchat vařečkou do těsta a je to tak nadýchané, že forma je skoro plná :-) Nejlepší bábovka ze všech!
Mohla bych se zeptat šikovnějších a zkušenějších proč mi vždycky ale fakt vždycky piškotový těsto spadne po vyndání z trouby?? Vyndavám to krásný nadýchaný a za pár minut je z toho zcvrklý cosi... Prosím o radu.. :-\
Mohla bych se zeptat šikovnějších a zkušenějších proč mi vždycky ale fakt vždycky piškotový těsto spadne po vyndání z trouby?? Vyndavám to krásný nadýchaný a za pár minut je z toho zcvrklý cosi... Prosím o radu.. :-\
jo od toho se šlehaj vejce a dává sníh
šmarjá už jste někdy viděli dávat prdopeč do piškotu? nepatří tam. O:-)
vyzkoušela jsem 3 místní recepty na bábovku, všechny byly super, ale tahle je jedinečná...Rum tam nedávám a prdopeč radši 1/3 - pro zichr :-) A je to tak nadýchané, že bych nevěřila, že taková bábovka existuje, mňam ;-)
Dělala jsem bez kypřícího prášku a povedla se. Když dělám plech piškotové bublaniny, taky dávám jen čtvrtku sáčku prdopeču a ještě se mi nestalo, že by se nepovedlo. Jinak bábovka zmizela během chvíle. :-)
Ale prdopeč tam být nemusí, tím spíše, když je to piškotová bábovka. Stejnou funkci jako kypřící prášek vám tam udělají dobře ušlehaná vejce. :-!
bez masla ani bez kypriciho prasku?? No zkusim to :-\