• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Piškotová bábovka II.
Napište svůj komentář k receptu

Piškotová bábovka II.

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotová bábovka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g cukr
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g hladká mouka
    • 1
      vanilkový cukr
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme trošku rumu, vmícháme mouku s vanilkovým cukrem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto dáme do vymazané bábovkové formy, pečeme na 175 °C.
2
Vychladlou bábovku pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotová bábovka

Piškotová bábovka

Piškotová bábovka s kokosem

Piškotová bábovka s kokosem

Fofr piškotová roláda

Fofr piškotová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • rwerwe | 19. 3. 2017 17:31

    Recept na nic. testo ze zloutku, cukru a mouky je natolik tuhe, ze nelze setrne vnichat snih, protoze se tvori cucky.

  • Martinka | 10. 3. 2016 13:30

    Vážně nejlepší bábovka ze všech také doporučuji všem ;-)

  • Bára | 11. 8. 2014 15:20

    Z trouby vytahujte až po vychladnutí. Já když peču piškot, tak troubu pootevřu a až trouba vychladne pak teprve vyndávám. Piškot reaguje na velkou změnu tepla

  • Veronika | 10. 5. 2014 16:50

    Tak větší ekl jsme doma neměli ... Co může komu chutnat na to hmotě konzistence pečeného molitanu?

  • zuwi | 24. 8. 2013 18:27

    Pokud s ní bouchnete, klepnete, nebo tak, může těsto spadnout.

  • Lionsgate | 3. 6. 2013 20:01

    Tento recept se opravdu bez prdopeče obejde. Bílky ušlehat zvlášť a na závěr volně vmíchat vařečkou do těsta a je to tak nadýchané, že forma je skoro plná :-) Nejlepší bábovka ze všech!

  • Mary-Loo | 8. 4. 2013 14:51

    Mohla bych se zeptat šikovnějších a zkušenějších proč mi vždycky ale fakt vždycky piškotový těsto spadne po vyndání z trouby?? Vyndavám to krásný nadýchaný a za pár minut je z toho zcvrklý cosi... Prosím o radu.. :-\

  • Mary-Loo | 8. 4. 2013 14:51

    Mohla bych se zeptat šikovnějších a zkušenějších proč mi vždycky ale fakt vždycky piškotový těsto spadne po vyndání z trouby?? Vyndavám to krásný nadýchaný a za pár minut je z toho zcvrklý cosi... Prosím o radu.. :-\

  • . | 17. 2. 2013 12:05

    jo od toho se šlehaj vejce a dává sníh

  • Berta | 17. 2. 2013 12:03

    šmarjá už jste někdy viděli dávat prdopeč do piškotu? nepatří tam. O:-)

  • Lionsgate | 5. 12. 2012 21:07

    vyzkoušela jsem 3 místní recepty na bábovku, všechny byly super, ale tahle je jedinečná...Rum tam nedávám a prdopeč radši 1/3 - pro zichr :-) A je to tak nadýchané, že bych nevěřila, že taková bábovka existuje, mňam ;-)

  • lleennaa | 27. 8. 2012 09:38

    Dělala jsem bez kypřícího prášku a povedla se. Když dělám plech piškotové bublaniny, taky dávám jen čtvrtku sáčku prdopeču a ještě se mi nestalo, že by se nepovedlo. Jinak bábovka zmizela během chvíle. :-)

  • Kamila | 1. 4. 2012 14:58

    Ale prdopeč tam být nemusí, tím spíše, když je to piškotová bábovka. Stejnou funkci jako kypřící prášek vám tam udělají dobře ušlehaná vejce. :-!

  • Mrtvola | 1. 4. 2012 14:24

    jen tam chybí prášek do pečiva, to ale každého napadne!!! :-D

  • Petula | 13. 9. 2011 15:08

    bez masla ani bez kypriciho prasku?? No zkusim to :-\

  • RauM
    RauM | 12. 6. 2011 17:57

    Zmizela jako by ani nebyla.. jen cukr na talíři prozradil strávníky.. :oP

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Domácí hranolky bez tuku

Domácí hranolky bez tuku

Kelímková bábovka z jogurtu

Kelímková bábovka z jogurtu

Thajské kari

Thajské kari

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Drobenkový vločkový koláč - snadno, rychle, chutně

Drobenkový vločkový koláč - snadno,…

Tiramisu z pomazánkového másla

Tiramisu z pomazánkového másla

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

87
Brokolicová polévka se sýrem a slaninou
Brokolicová polévka se…
51
Rybí špíz s nudlemi shirataki
Rybí špíz s nudlemi…
40
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
31
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
26
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Nesvačilová dětskou knihu křtila, Holubová všechny zlila!

Nesvačilová dětskou knihu křtila, Holubová všechny zlila!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou
Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou
Piškoto-bebečkové řezy (co dům dal)
Piškoto-bebečkové řezy (co dům dal)
Piškotová bábovka
Piškotová bábovka
Piškotová bábovka s kokosem
Piškotová bábovka s kokosem
Piškotová buchta se zakysanou smetanou a ovocem
Piškotová buchta se zakysanou smetanou…
Piškotová mňamka
Piškotová mňamka
  • Recepty.cz
  • Piškotová bábovka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact