Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Plech vymažeme a vysypeme moukou. Upečený piškot potřeme krémem a na krém dáme vrstvu šlehačky ušlehané podle návodu na sáčku. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou.
2
Krém: z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Do vychladlého zašleháme vanilkový cukr, tvaroh a heru.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pavla
|31. 8. 2013 14:07
Sníh z bílku nahrazuje kypřidlo
Mirčinka
|12. 6. 2013 20:56
tam nepatří žádné kypřidlo? prosím a děkuji :-)
buchts
|11. 5. 2013 18:32
v cervnu mas zajicky z velikonoc ?
Jitka Čechová
|27. 5. 2010 19:04
VYNIKAJÍCÍ!!! UPEKLA JSEM A JE SKORO PRYČ:-)) umím si představit i to,že bych tam dala ovoce.A místo toho jahodového jsem dala vanilkový pudink.A místo tabulky čokolády - neměla jsem jí doma,tak jsem rozmixovala čokolád.vajíčka + zajíčky z Velikonoc:-)) a bylo to taky fajn:-))
Jiří Vanžura
|7. 3. 2010 10:14
Já tam taky dám máslo a asi vanilkový pudink do kterého přidám vanilkový lusk. Jahodový pudink je chemický až hrůza.
recepty 73
|2. 3. 2009 19:17
Nám také nechutná jahodový pudink-s tou chemickou chutí souhlasím.Řezy jsou to ale vynikající,děláme je s vanilkovým pudinkem.
Táňa K.
|6. 6. 2007 21:30
Bylo to celkem dobré, osvěžující, jen ta chuť jahodového pudinku mi připadala trochu "chemická". Příště zkusím do krému zamíchat čerstvé jahody a pudink uvařit z jahodové šťávy. Šlehačku jsem nedala práškovou, ale klasickou tekutou.
Jana Cz.
|29. 5. 2007 21:46
Tyto řezy znám, jsou moc dobré. Nejsem autorka receptu, ale pro prcka: pokud se chcete vyhnout šlehačce, nemusíte dát nic. Taky jsem to tak jednou udělala z nedostatku surovin, rovnou posypat tvarohový krém čokoládou a je to - hezké i dobré. Jestli ale chcete bílou vrstu, dala bych raději ten tvaroh (i když už ho máte v prvním krému). Jestli zakysanou smetanu, tak jen slaboučkou vrstvu, jinak myslím, že vám nebude držet, nemá se do čeho vsáknout a tudíž neztuhne.
prcek
|29. 5. 2007 19:27
vypadá to moc dobře a chutně) co nejdrive zkusim...mám ale dotaz nemohla bych místo šlehačky dát zakysanou smetanu nebo tvaroh?
Simka
|10. 3. 2007 19:12
Piškot jsem upekla pro návštěvu, všem moc chutnalo. Příště bych, ale místo Hery dala máslo nebo Zlatou Hanou. Vypadal úplně jak na obrázku.
Martina N
|14. 2. 2007 11:02
Aj nám chutilo, tiež som dala namiesto Hery 3/4 maslo. Nikdy by som neverila, že prášková šľahačka je taká trvanlivá. Aten kompót tiež nie je zlý nápad.Ja som pridala 2 lyžičky ríbezľovej marmelády
Jarča
|12. 2. 2007 14:39
Výborné! Do krému jsem ještě nakrájela jahody z kompotu. Velice jedlé, chutnalo i dětem.
Romy
|10. 2. 2007 23:12
Dnes jsem vyzkoušela,chutnalo i návštěvě,moc dobrý je ten tvaroh v pudinkovém krému, pouze místo Hery jsem použila čerstvé máslo.