• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškot s opilými švestkami a lehkým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Piškot s opilými švestkami a lehkým krémem

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškot s opilými švestkami a lehkým krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g cukr
    • 7
      lžíce voda
    • 0,75
      ks prášek do pečiva
    • 200
      ml olej
    • 80
      g čokoláda na vaření nahrubo nasekaná
  • Krém
    • 2
      ks pomazánkové máslo
    • 2
      ks trvanlivá šlehačka v krabičce
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • kakao na posypání krému
    • 1
      sklenice švestkový kompot

Postup přípravy receptu

1
Kompotované švestky přes noc naložíme v rumu.
2
Ušleháme vejce s cukrem do pěny, postupně přidáme ostatní ingredience, čokoládu vmícháme nakonec a těsto nalijeme do vymazaného, kokosem vysypaného plechu a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme cca 25 min. při 180 °C, ke konci teplotu trochu snížíme.
3
Pomazánková másla vyšleháme, přilijeme šlehačky a cukr a ušleháme do hmoty.
4
Na vychladlý korpus poklademe na kousky nakrájené "opilé" švestky, na ně natřeme krém a ten posypeme přes cedníček kakaem.
5
Vložíme do lednice, necháme rozležet nejlépe do druhého dne. Rumovým "nálevem" ze švestek lze pokapat korpus, než na něj poklademe švestky.
6
Pro děti tenhle dezert moc vhodný není.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

Pražský koláč s opilými hruškami

Pražský koláč s opilými hruškami

Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým salátkem

Mačkané batáty s krůtími řízky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlaďka Dary | 7. 3. 2008 12:46

    Jestli použijete višně nebo švestky,to je jen na vás,samozřejmě to lze:)

  • Monika2 | 6. 3. 2008 21:21

    Napadlo mě, zda by se nedaly takto využít višně v rumu?

  • Jana Remková | 5. 3. 2008 22:20

    Luxusní věc,dávám za 1.Dělala jsem to na menší pekáček,protože se mi zdálo,že stačí malý pekáč na 3 vejce.Tak těsto tak akorát,pěkně se upeklo,ale toho krému je hodně,to je na větší pekáč,takže pokud by někdo použil menší,stačilo by 1 pomazánkové máslo a 1 šlehačka.Jen pro zajímavost,rum,který nám zbyl po švestkách jsem ještě použila na čaj s rumem a byl vynikající!Díky za recept.Jana

  • věrka | 3. 3. 2008 16:39

    výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr Kakao Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Švestkový kompot Trvanlivá šlehačka v krabičce Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilované kuře

Grilované kuře

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Bublanina

Bublanina

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Bramborový koláč s tuňákem

Bramborový koláč s tuňákem

Dia roláda

Dia roláda

Kávovo-ořechové řezy

Kávovo-ořechové řezy

Almnüsse (smažené koblížky)

Almnüsse (smažené koblížky)

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

53
Skvělá sypaná tvarohová buchta s ovocem
Skvělá sypaná tvarohová…
43
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou
Kotlety s ořechy a…
40
Hlíva na kořenové zelenině se smetanou
Hlíva na kořenové…
37
Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem
Tvarohové noky (knedlíky…
27
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

  • Recepty.cz
  • Piškot s opilými švestkami a lehkým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact