• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškot s opilými švestkami a lehkým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Piškot s opilými švestkami a lehkým krémem

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškot s opilými švestkami a lehkým krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g cukr
    • 7
      lžíce voda
    • 0,75
      ks prášek do pečiva
    • 200
      ml olej
    • 80
      g čokoláda na vaření nahrubo nasekaná
  • Krém
    • 2
      ks pomazánkové máslo
    • 2
      ks trvanlivá šlehačka v krabičce
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • kakao na posypání krému
    • 1
      sklenice švestkový kompot

Postup přípravy receptu

1
Kompotované švestky přes noc naložíme v rumu.
2
Ušleháme vejce s cukrem do pěny, postupně přidáme ostatní ingredience, čokoládu vmícháme nakonec a těsto nalijeme do vymazaného, kokosem vysypaného plechu a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme cca 25 min. při 180 °C, ke konci teplotu trochu snížíme.
3
Pomazánková másla vyšleháme, přilijeme šlehačky a cukr a ušleháme do hmoty.
4
Na vychladlý korpus poklademe na kousky nakrájené "opilé" švestky, na ně natřeme krém a ten posypeme přes cedníček kakaem.
5
Vložíme do lednice, necháme rozležet nejlépe do druhého dne. Rumovým "nálevem" ze švestek lze pokapat korpus, než na něj poklademe švestky.
6
Pro děti tenhle dezert moc vhodný není.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

Pražský koláč s opilými hruškami

Pražský koláč s opilými hruškami

Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým salátkem

Mačkané batáty s krůtími řízky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlaďka Dary | 7. 3. 2008 12:46

    Jestli použijete višně nebo švestky,to je jen na vás,samozřejmě to lze:)

  • Monika2 | 6. 3. 2008 21:21

    Napadlo mě, zda by se nedaly takto využít višně v rumu?

  • Jana Remková | 5. 3. 2008 22:20

    Luxusní věc,dávám za 1.Dělala jsem to na menší pekáček,protože se mi zdálo,že stačí malý pekáč na 3 vejce.Tak těsto tak akorát,pěkně se upeklo,ale toho krému je hodně,to je na větší pekáč,takže pokud by někdo použil menší,stačilo by 1 pomazánkové máslo a 1 šlehačka.Jen pro zajímavost,rum,který nám zbyl po švestkách jsem ještě použila na čaj s rumem a byl vynikající!Díky za recept.Jana

  • věrka | 3. 3. 2008 16:39

    výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr Kakao Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Švestkový kompot Trvanlivá šlehačka v krabičce Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekové špagety

Česnekové špagety

Česnečka z uzených kostí

Česnečka z uzených kostí

Skvělý pečený čaj

Skvělý pečený čaj

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Luxusní punčák

Luxusní punčák

Salát z quinoy a sušených rajčat

Salát z quinoy a sušených rajčat

Jednoduchý jogurtový ořechový / kokosový beránek

Jednoduchý jogurtový ořechový /…

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Kapustová polévka se slaninou

Kapustová polévka se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

64
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
41
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
29
Kořeněné sýrové tyčinky
Kořeněné sýrové tyčinky
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Piškot s opilými švestkami a lehkým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact