• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Piškot s jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Piškot s jahodami

autor: Maru F
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškot s jahodami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
  • Na pokladení
    • jahody Vyzrálé
  • Na polevu
    • 120
      g máslo
    • 4
      lžíce škrob
    • 4
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 12
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

1
**Těsto: **z vajíček oddělíme žloutky a bílky. Bílky šleháme s polovinou cukru do zhoustnutí. Pak přidáme zbývající cukr a postupně přidáváme a zašleháváme žloutky a mouku. Používám el. šlehač na rychlost 1. Těsto nalijeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech, nebo na pečící papír a pečeme na 200 °C asi 8 minut. Upečený piškot necháme vychladnout.
2
**Na pokladení** si připravíme dobře vyzrálé jahody, nejlepší jsou velké plody. Umyté a osušené nakrájíme na plátky (asi 4) z jedné jahody. Plátky jahod klademe těsně vedle sebe na vychladlý piškot. Já je necukruji a nenechávám je ani nakrájené, aby nepustily šťávu. Na vrstvu jahod nalijeme polevu.
3
**Poleva:** ve vodní lázni rozpustíme máslo a postupně přidáváme mléko, cukr, kakao a škrob rozmíchaný v trošce mléka. Mícháme do zhoustnutí. Pozor! Nesmí se vařit. Touto polevou pak zakryjeme vrstvu jahod a moučník dáme ještě vychladit. Takto připravená poleva je vláčná, dobře se krájí.
4
Kdo dává přednost klasické čokoládové polevě může použít i čokoládu na vaření. Pokud chceme moučník uchovat do druhého dne je důležité, aby jahody byly celé zalité polevou a neosychaly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Piškot s agarovým kokosem

Piškot s agarovým kokosem

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta Petrovcová | 20. 6. 2008 14:16

    To může být dobré. O víkendu vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Škrob Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Turecký med

Turecký med

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Kaštany

Kaštany

Česnekovo-sýrová omáčka

Česnekovo-sýrová omáčka

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Okoun na másle a kmínu

Okoun na másle a kmínu

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

153
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
33
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
25
Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou
Jednohubky / chlebíčky s…
23
Kapustová polévka s klobásou
Kapustová polévka s…
21
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Piškot s jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact