Při tomto množství mouky a cukru kvůli hrstce ořechů určitě ne.
Kdyz chci do testa pridat mlete orechy, nemusim ubrat trosku mouky?
Díky za doporučení, zkusím a uvidím. Snad se mi také povede.
Kočko, podívej se na můj komentář viz výše .Jednoduché, rychlé, nikdy se mi to nazkazilo!!
Ještě jsem nepekla piškotovou roládu, ale mám na ní hroznou chuť. Mám ale strach, ze mi při rolování popraská. Je použití mokré utěrky zaručený fígl,případně znáte ještě nějaký jiný?Díky za odpověď.
přidávám do tohoto výborného a rychlého piškotu ještě na konci na každé vejce 1 lžičku oleje -4 vejce 4 lžičky -vydrží déle vláčný a můžeme si ho upéct v předstihu.
Já se ještě ozývám k tomuto piškotovému těstu - je možné je péct buď přímo na vymazaném a moukou vysypaném plechu, to je lépe dělat z více vajec - asi tak ze 7 - a potom se dá piškot různě plnit, nebo peču na vymazaném pergamenovém papíře, mám s ním bohaté letité zkušenosti , po upečení vůbec neroluji, nechám normálně zchladnout, potom stáhnu z plechu, uvolním trochu z papíru - třeba dortovým nožem podříznu - pokapu rumem a naplním krémem. Krém někdy posypu nadrobno nakrájeným ovocem, sroluji, vršek rolády dozdobím krémem, příp. obalím v kokosu nebo ořechách, pocákám čokoládou a dobrota je hotová:-))
Z tohoto těsta dělám piškotovou roládu - je hned hotová: těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, po upečení hned překlopíme na mokrou utěrku a s její pomocí opatrně zavineme do rolády. Takto necháme vychladnout. Pak pomalu rozbalíme a potřeme jakýmkoliv krémem (můžeme poklást i drobným ovocem) nebo třeba jen marmeládou a zpět zabalíme. Povrch můžeme potřít krémem nebo jen pocukrovat.
Určitě do sněhu postupně zašlháme cukr, že? Já dávám cukr krupice, dobře se rozpustí.