Důkladně utřeme žloutky s cukrem, vmícháme tuhý sníh z bílků, med a víno. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a v troubě na slabém ohni pečeme asi 3/4 hodiny. Když piškot vychladne, rozkrojíme ho na polovinu a spodní část potřeme džemem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka Dvořáková
|2. 3. 2005 13:30
Já použila klasickou dortovou formu a bylo to akorát.
as
|2. 3. 2005 13:11
Omlouvám se , ale z receptu jsem nepochopila, jestli je to forma dortová, nebo forma ne pečení (plech). Můžete mi to někdo upřesnit? Chtěla bych ho upéci. Děkuji..
Lenka Dvořáková
|2. 3. 2005 12:37
Také jsem přidala špetku kypřícího prášku a byl opravdu výborný - krásně nadýchaný.
Darca
|5. 8. 2004 12:06
Piškot se mi moc povedl, dala sem tam jeste drobet kypriciho prasku!
Hela
|19. 4. 2004 05:53
Piškot klesl, chuťově byl dobrý.Nevím proč, snad vinou špatného pečení.