• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Písecká pochoutka
Napište svůj komentář k receptu

Písecká pochoutka

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Písecká pochoutka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 6
      ks vejce
    • 150
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 150
      g polohrubá mouka
    • rostlinný olej
  • Náplň
    • želatina
    • 0,75
      l šlehačka
    • 150
      g jahodový džem
    • višňový kompot
    • citronová šťáva
    • potravinářské barvivo žluté

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin upečeme korpus (vejce vyšleháme s cukrem do husta, vmícháme olej a mouku). Vychladlý potřeme jahodovým džemem. Ušleháme 3 dcl šlehačky, vešleháme do ní 80 g džemu, trochu citronové šťávy a červenou potravinářskou barvu, přilejeme 2 dcl želatiny, zamícháme a natřeme na korpus, vychladíme.
2
3 dcl šlehačky ušleháme, přidáme citronovou šťávu, žlutou potravinářskou barvu, přilejeme 2 dcl želatiny, zamícháme, rozetřeme na předcházející vrstvu, opět dáme schladit.
3
Ozdobíme zbylou šlehačkou a zavařenými višněmi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní fazolová pochoutka

Pikantní fazolová pochoutka

Dýňová pochoutka

Dýňová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Lorencová | 11. 8. 2006 09:12

    Na tenhle dotaz jsem už odpovídala. Sypkou želatinu kupuji v zahrádkářských potřebách, prý je k dostání i v drogerii. 3,5 lžíce želatiny namočíte do 1/2 l vody, nejlépe přes noc. Rovaříte 1/2 l vody s 35 dkg cukru, přidáte 1/2 lžičky kys. citronové a špetku barvy, smícháte s předem namočenou želatinou.Barvy dávám na špičku nože, záleží na každém.

  • Šárka Hájková | 11. 8. 2006 07:26

    Dobrý den tento recept mne zaujal,ale když seženu sypkou váženou želatinu, není na ní návod jak zpracovat v jakém poměru,a ještě jedna věc kolik toho barviva Děkuji za odpovědˇ

  • Hana Lorencová | 28. 7. 2006 19:31

    Divila jsem se stejně jako Vy, když mne tam maminka pro ni poslala. Prý ji potřebují vinaři.

  • Maruš | 28. 7. 2006 13:57

    Dotaz mimo obor:Na co ji ,proboha, zahradkáři potřebují?Tam bych ji teda nehledala.

  • Hana Lorencová | 28. 7. 2006 10:07

    Váženou želatinu kupuji v zahrádkářských potřebách.

  • Anonym | 27. 7. 2006 21:49

    A to se prodává kde ta sypká vážená želatina? Díky

  • Zdena z JM | 27. 7. 2006 11:09

    Tento moučník znám,je výborný.Akorát jednotlivé vrstvy šlehačky neobarvuji potravinářským barvivem,ale kakaem a červeným džemem.Stejně jako paní Hana i já mám nejlepší zkušenosti se sypkou váženou želatinou.

  • Hana Lorencová | 27. 7. 2006 10:17

    Pokud chcete použít dortovou formu, píseckou udělejte z poloviční dávky.

  • Hana Lorencová | 27. 7. 2006 10:15

    Nejlepší zkušenosti mám s obyčejnou želatinou, váženou, která se musí namáčet. Je to pracnější, ale nikdy nezklame.

  • Jana | 27. 7. 2006 09:23

    Používáte dortovou formu?

  • Anonym | 26. 7. 2006 21:20

    Tento dort miluje můj manžel, jen jsem nikde nenašla recept. Konečně ho můžu vyzkoušet a udělat mu radost. Paní Hano, jakou používáte želatinu, mám strach že mi zhrudkovatí ( jako nedávno mi to udělala ta sypká v sáčku od Otkera). Děkuji za odpověď. Michala

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pozdní večeře Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Jahodový džem Polohrubá mouka Potravinářské barvivo Rostlinný olej Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Višňový kompot Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená kuřecí prsíčka

Zapečená kuřecí prsíčka

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Americká pizza

Americká pizza

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Koláčky na neděli

Koláčky na neděli

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

Univerzální fíková barbecue marináda

Univerzální fíková barbecue marináda

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

41
Česnečka s tvarůžky
Česnečka s tvarůžky
31
Sýrové nugetky s brokolicí
Sýrové nugetky s…
27
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
26
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
26
Jablečný koláč IV.
Jablečný koláč IV.

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz ONLINE: Stovky VIP hostů v Rudolfinu: Poslední mejdan pro Bartošku!

ONLINE: Stovky VIP hostů v Rudolfinu: Poslední mejdan pro Bartošku!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Písecká pochoutka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact