• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Písecká pochoutka
Napište svůj komentář k receptu

Písecká pochoutka

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Písecká pochoutka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 6
      ks vejce
    • 150
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 150
      g polohrubá mouka
    • rostlinný olej
  • Náplň
    • želatina
    • 0,75
      l šlehačka
    • 150
      g jahodový džem
    • višňový kompot
    • citronová šťáva
    • potravinářské barvivo žluté

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin upečeme korpus (vejce vyšleháme s cukrem do husta, vmícháme olej a mouku). Vychladlý potřeme jahodovým džemem. Ušleháme 3 dcl šlehačky, vešleháme do ní 80 g džemu, trochu citronové šťávy a červenou potravinářskou barvu, přilejeme 2 dcl želatiny, zamícháme a natřeme na korpus, vychladíme.
2
3 dcl šlehačky ušleháme, přidáme citronovou šťávu, žlutou potravinářskou barvu, přilejeme 2 dcl želatiny, zamícháme, rozetřeme na předcházející vrstvu, opět dáme schladit.
3
Ozdobíme zbylou šlehačkou a zavařenými višněmi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní fazolová pochoutka

Pikantní fazolová pochoutka

Dýňová pochoutka

Dýňová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Lorencová | 11. 8. 2006 09:12

    Na tenhle dotaz jsem už odpovídala. Sypkou želatinu kupuji v zahrádkářských potřebách, prý je k dostání i v drogerii. 3,5 lžíce želatiny namočíte do 1/2 l vody, nejlépe přes noc. Rovaříte 1/2 l vody s 35 dkg cukru, přidáte 1/2 lžičky kys. citronové a špetku barvy, smícháte s předem namočenou želatinou.Barvy dávám na špičku nože, záleží na každém.

  • Šárka Hájková | 11. 8. 2006 07:26

    Dobrý den tento recept mne zaujal,ale když seženu sypkou váženou želatinu, není na ní návod jak zpracovat v jakém poměru,a ještě jedna věc kolik toho barviva Děkuji za odpovědˇ

  • Hana Lorencová | 28. 7. 2006 19:31

    Divila jsem se stejně jako Vy, když mne tam maminka pro ni poslala. Prý ji potřebují vinaři.

  • Maruš | 28. 7. 2006 13:57

    Dotaz mimo obor:Na co ji ,proboha, zahradkáři potřebují?Tam bych ji teda nehledala.

  • Hana Lorencová | 28. 7. 2006 10:07

    Váženou želatinu kupuji v zahrádkářských potřebách.

  • Anonym | 27. 7. 2006 21:49

    A to se prodává kde ta sypká vážená želatina? Díky

  • Zdena z JM | 27. 7. 2006 11:09

    Tento moučník znám,je výborný.Akorát jednotlivé vrstvy šlehačky neobarvuji potravinářským barvivem,ale kakaem a červeným džemem.Stejně jako paní Hana i já mám nejlepší zkušenosti se sypkou váženou želatinou.

  • Hana Lorencová | 27. 7. 2006 10:17

    Pokud chcete použít dortovou formu, píseckou udělejte z poloviční dávky.

  • Hana Lorencová | 27. 7. 2006 10:15

    Nejlepší zkušenosti mám s obyčejnou želatinou, váženou, která se musí namáčet. Je to pracnější, ale nikdy nezklame.

  • Jana | 27. 7. 2006 09:23

    Používáte dortovou formu?

  • Anonym | 26. 7. 2006 21:20

    Tento dort miluje můj manžel, jen jsem nikde nenašla recept. Konečně ho můžu vyzkoušet a udělat mu radost. Paní Hano, jakou používáte želatinu, mám strach že mi zhrudkovatí ( jako nedávno mi to udělala ta sypká v sáčku od Otkera). Děkuji za odpověď. Michala

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pozdní večeře Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Jahodový džem Polohrubá mouka Potravinářské barvivo Rostlinný olej Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Višňový kompot Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Haštalský řízek

Haštalský řízek

Kuřecí barbeque salát

Kuřecí barbeque salát

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Jogurtové muffiny

Jogurtové muffiny

Dobré špízy

Dobré špízy

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

71
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
67
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
62
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
60
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Třeštíková pár týdnů před porodem: Zásadní změna!

Třeštíková pár týdnů před porodem: Zásadní změna!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Písecká pochoutka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact