• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pirohy z kynutého těsta
Napište svůj komentář k receptu

Pirohy z kynutého těsta

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pirohy z kynutého těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks vejce
    • 125
      g tuk rozpuštěný
  • Kvásek
    • 0,50
      l mléko
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička cukr
  • Masová náplň
    • 250
      g vepřové maso
    • 250
      g hovězí maso
    • 1
      ks cibule
    • máslo
    • 2
      ks vařená vejce
    • 1
      šálek hovězí vývar
    • koření
    • sůl
  • Houbová náplň
    • houby
    • 1
      ks cibule
    • vejce
    • olej
    • sůl
    • koření

Postup přípravy receptu

1
Z přísad a vykynutého kvásku vypracujeme těsto, necháme vykynout.
2
Potom ho vyválíme na 1/2 cm vysoko, vykrajujeme pirohy, naplníme, okraje pevně spojíme. Vložíme na plech, potřieme žloutkem a upečeme v horké troubě.
3
Masová náplň: umeleme uvařené hovězí a vepřové maso - asi 1/2 kg, osolíme, okořeníme a přidáme 2 lžíce na másle osmažené cibulky. Vmícháme dvě na tvrdo uvařená a posekaná vejce, přilejeme půl šálku hovězího vývaru, dobře promícháme.
4
Houbová náplň: houby nakrájíme a podusíme na základu z 1 cibule a trošky oleje, osolíme, okořeníme. Zahustíme vajíčky.
5
Necháme vychladnout. Náplň můžete udělat i ze zelí, brynzy, brambor apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarka | 5. 11. 2014 20:40

    Tento recept si mi moc líbí.Hned zítra ho vyzkouším.Smažené mohou být vynikající.Děkuji za dobrý nápad. :-))

  • Andrea | 25. 2. 2014 10:42

    No na vrchu máte napsané 1l mléka a dole mate napsané 1/2 l mléka. Velkýí detail!!!!! :-X

  • Dada | 1. 4. 2008 08:45

    Pirohy z kynutého těsta jsou skvělé, nasáknou chutě z náplně. Spousta barbarů je dělá z lístkového těsta nechápu je.

  • Hanička | 1. 4. 2008 06:55

    Právě včera večer jsem upekla . Náplň jsem zvolila co dům dal - zbytek kys. zelí jsem nakrájela na drobno a přidala nadrobno nakrájené uzené. Zvolila jsem cca. poloviční dávku těsta. Povrch pirohů jsem ještě maličko posypala solí. Upekly se bezvadně a chutnají výborně! Moc chválím a děkuji za recept.

  • Zuzana Šindlerová | 31. 3. 2008 12:09

    Masové pirožky u nás milujeme, jen je plníme osmahnutým mletým točeným salámem s rozkvedlanými vajíčky. Naplněné smažím v oleji. Určitě tyto vyzkouším, pečené můžou být lepší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Pozdní večeře Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Droždí Houby Hovězí maso Hovězí vývar Koření Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Sůl Tuk Vařená vejce Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tofu

Těstovinový salát s tofu

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony

Bylinkové vepřové s bramborem a…

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

201
Dýňová tortila
Dýňová tortila
133
Máslové řízky
Máslové řízky
128
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
48
Klasické lečo
Klasické lečo
32
Švestková povidla
Švestková povidla

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 5. 8. 2025: Koho zaskočí nečekaná situace a kdo urovná napjaté vztahy?

Denní horoskop na úterý 5. 8. 2025: Koho zaskočí nečekaná situace a kdo urovná napjaté vztahy?

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Smyslná Lucie Borhyová (47): Odhalení pod rouškou noci!

Smyslná Lucie Borhyová (47): Odhalení pod rouškou noci!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Pirohy z kynutého těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact